Pozitív „agymosás”

Esélyórákat tartanak az elkövetkező hónapokban Borsod megye 115 iskolájában és a fiatalkorúak börtöneiben is. Néhány a témák közül: tolerancia, empátia, diszkrimináció.

Hírek, információkKeresztény Gabriella2008. 10. 29. szerda2008. 10. 29.
Pozitív „agymosás”

Az év végéig tartó Jogok és esélyek program egyik részeként látogatnak el az iskolákba az Esélyek Háza munkatársai, mondta Tóth Józsefné esélyegyenlőségi csoportvezető. A nyolcadikosok és középiskolások arról hallhatnak majd, mi a tolerancia, az empátia, a diszkrimináció, mellyel a fiatalok gondolkodásmódját szeretnék megváltoztatni, különös tekintettel a közelmúlt számtalan rasszista és antidemokratikus megnyilvánulásaira.
Hamarosan elkezdődnek a női főrumok is. Ezt a program-sorozatot a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatja, és az a célja, hogy társadalmi párbeszéd induljon olyan nőket érintő témákban, mint a munkaerő-piaci helyzet, oktatás, a roma nők helyzete, a családon belüli erőszak, a nők társadalomban betöltött szerepe. Ezen kívül még számtalan rendezvény és program várja az érdeklődőket az Esélyek Házában; családvédelmi konferencia, generációk találkozója és országos diszkriminációs közgyűlés.

Ezek is érdekelhetnek