Ki a legmegértőbb társ?

Úgy tűnik, a férfiak igencsak alulmaradtak a kutyákkal szemben a legjobb társért folytatott küzdelemben. Több közvélemény-kutatás is azt mutatja: sok kutyatulajdonos szerethetőbb és megértőbb partnert lát kutyájában, mint a párjában.

HobbiKovács Réka2010. 09. 07. kedd2010. 09. 07.
Ki a legmegértőbb társ?

Az új-zélandi kutyatulajdonos nők 31 százaléka szerint kutyájuk jobb hallgatóság, mint a partnerük. A férfiak 14 százaléka ezzel szemben úgy vélekedik, hogy ebüktől több szeretet kapnak, mint társuktól.

Hasonlóan szoros a kapcsolat a macskatulajdonosok és a cicáik között is. A női gazdák fele megosztja problémáit kedvencével, sőt úgy tekint magára, mint a macska szülőjére. – derül ki az ELTE-TáTK hírleveléből.

Ehhez hasonló eredményre jutott egy márciusi amerikai kutatás is, mely szerint az amerikaiak egyharmadának inkább hiányzik a kutyája, mint a partnere, amikor távol van szeretteitől. Ráadásul 90 százalékuk úgy érzi, kedvence jobban várja haza és örül a megérkezésének, mint a párja. Kétharmaduk úgy véli, valódi párbeszédet tudnak folytatni ebükkel szavak nélkül is. S ugyanennyien vannak, akik szabadidejüket szívesebben töltik kutyájukkal, mint partnerükkel.

Ezek is érdekelhetnek