Papadimitriu Athina Görögországban

Népszerű énekes-színésznőnk, Papadimitriu Athina meghódíthatja ősei földjét: szeptember 12-én Magyarországot képviseli Thessalonikiben. S itthon is a topon van: hamarosan megjelenik DVD-je és önéletrajzi könyve.

HobbiBorzák Tibor2010. 09. 10. péntek2010. 09. 10.
Papadimitriu Athina Görögországban

Szeptember második hetében rendezik meg Thesszalonikiben a Nemzetközi Vásárt, melynek Magyarország a díszvendége. Hosszabb előkészület után utazik az eseményre Papadimitriu Athina és állandó zenésztársa, Kutik Rezső. A művésznő producerétől megtudtuk: a másfél órás önálló koncertet a magyar nagykövetség meghívására adják.

A zenés est során egyetlen prózai betét hangzik majd el – görögül! – a Melina című darabból, melyben Athina Magyarországon a címszerepet játszotta. Egyébként a legendás görög színésznővel személyesen is találkozott, amikor a világsztár Melina Mercuri Budapest vendége volt: A róla szóló magyar monodrámát lefordították görögre, s Papadimitriu Athina titkos reménye, hogy egyszer Görögországban is bemutatják.

Papadimitriu Athina lázasan készül az ősei földjén adandó koncertjére.Ott lesz a görög miniszterelnök és a kulturális attasé is, akiről most tudta meg, hogy régi görög barátnőjének a férje.

A görögországi szereplés után nem sokkal a boltokba kerül önéletrajzi könyve, majd tavalyi MűPa-koncertjének  DVD változata. Aztán decemberben a  Fővárosi Operettszínházban ünnepi gála következik, ami jubileumnak is beillik: harmincöt éve van a pályán.

Ezek is érdekelhetnek