Számítógép: a csábító harmadik

Már minden harmadik párkapcsolati problémákkal küszködő házaspárnál a számítógép csábítja el a férjet: akad, aki flörtöl, s akad, aki játszik vele.

HobbiPalágyi Edit2010. 09. 24. péntek2010. 09. 24.
Számítógép: a csábító harmadik

A lélekgyógyász Almási Kitti szerint egyre nő azoknak a pároknak a száma, akik azért érzik válságban a kapcsolatukat, mert kettejük közé furakodott a számítógép. A Párkapcsolati Klinika előadója szerint az asszonyok már „komputerfeleségnek” érzik magukat, ugyanis csupán az a dolguk, hogy életük párja elé tegyék a vacsorát, kiszolgálják őt – ám a férj egész este a számítógép monitorját bámulja.

Jellemző esetben a világháló a flörtölésnek is kedvez. Az internetes levelekben, chat oldalakon feltűnő „másik” olyan eszményinek tűnhet, hogy sok férfi képzeletében kiszínezi, s lassan vonzóbbnak találja, mint a nejét. E képzeletvilág átveheti az uralmat a valódi fölött, és a házasok eltávolodhatnak egymástól.

A világháló azonban akkor is komoly riválisa a nőknek, ha nem szexképeket nézeget rajta életük párja. Újabban a közösségi oldalak vonják el túlzottan az emberek figyelmét, már-már függést alakítanak ki. Az internetezők ugyanis egy mindig vidám, buzdító, de valójában mégis képzeletbeli virtuális „család”, baráti társaság miatt elhanyagolják a valódi kapcsolataikat. S ennek az lesz az eredménye, hogy nem kíváncsiak a családtagjaikra, sőt, elfelejtenek beszélgetni a párjukkal. Az sms-ek, az internetes viszonyok és barátságok pedig nem pótolhatják a valódi, szeretetteljes kapcsolatokat – figyelmeztet a lélekgyógyász.

Ezek is érdekelhetnek