Reggelizett már zsiráfokkal?

Új nyaralási forma hódít Európában, amit egy internetes szállásfoglaló rendszeren, a Wimdun keresztül lehet elérni. Magyar szállásokra már több száz foglalás történt a Wimdu szolgáltatás márciusi indulása óta, és már Magyarországról is megtörtént az első foglalás.

Hobbi2011. 08. 07. vasárnap2011. 08. 07.
Reggelizett már zsiráfokkal?

Az online portál a világ 50 országának 150 városában ajánl mintegy 15 ezer szálláslehetőséget. A hagyományos, személytelen szállodai turizmus helyett az utazás autentikusabb élményét kínálja, amely ráadásul költséghatékony: az egész világon összehozza a magán szállásbérlés iránti keresletet és a kínálatot. A Wimdu az utazók természetes ösztöneit lovagolja meg, hiszen mindenki szereti otthon érezni magát, és hol lehetne ezt a legjobban megvalósítani, mint egy valóságos otthonban. Így egészen más életérzés felfedezni egy várost, egy régiót, egy országot és annak lakóit. Az sem elhanyagolható szempont, hogy akár a teljes nyaralásuk költségét is megkereshetik azok, akik elutazásukkor saját lakásukat szintén kiadják.

Párizsban egy kétszintes kertes házat például három személy már napi 20 ezer forintért kibérelhet, ami a párizsi szállodaárakhoz képest hihetetlenül jó árnak tűnik. Londonban 12–15 ezer forint körül központi fekvésű, franciaágyas szobát kaphatunk. Sydney-ben 10 ezer forintért medencés bungalóban lakhatunk, s Rio de Janeiróban, négy főre, 8000 forintért sem könnyű másképp lakást találni. A szálláslehetőségek típusa is igen változatos: a napi 2 millió forintos, 27 szobás, 15. századbeli skót kastélytól az amszterdami minigarzonon át a tengerparti villákig szinte minden elérhető. Kenyában található a világ egyetlen, felvételünkön látható szállása, ahol zsiráfokkal egy asztalnál reggelizhetünk.

Ezek is érdekelhetnek