Csak kérdezem

Semmi púder?

InterjúBorzák Tibor2008. 12. 19. péntek2008. 12. 19.
Csak kérdezem

Két könyvvel is jelen van a karácsonyi piacon Baló Júlia. Az egyik Az utolsó interjú Latinovits Zoltánnal, a másik pedig a Púder – Kis lélekerősítővel a mindennapokhoz.
– Nem késett el kicsit az utolsó Latinovits-interjúval?
– Miről késtem volna el?
– Mi inspirálta egy 23 évvel ezelőtti beszélgetést könyv alakban is kiadni?
– A Retro Média kiadó vezetője „inspirált”, aki fontosnak tartotta, hogy megjelenjen ez a dokumentum, amelyben a kivételes színészóriás személyesen, rendhagyó módon meséli el: mit, hogyan élt meg pályája kezdetétől az utolsó állomásáig.
– Egyetemistaként találkozott annak idején Latinovits Zoltánnal, akivel tegeződve készített beszélgetést. Ennyire jóban voltak?
– Megtisztelt barátságával: sokszor és sokat beszélgettünk, azaz többnyire én hallgattam őt.
– Viszont csak nyúlfarknyi részletet közöl a televíziós beszélgetésükből. Nem tartja ezt túl „soványnak”?
– A televíziós beszélgetés: ráadás. Az első és egyben utolsó interjú a Magyar Televízió Színházi Album című műsorában hangzott el. Eredetileg hosszabb változatban készült, ám a műsor szerkesztőinek mindketten kiszolgáltatottjai voltunk: adásba már a rövidített változat került. Viszont így, töredékeiben is érdekes, hiszen az utolsó szereplésének próbáit, gondolatait rögzíti.
– Hasonló kötetecskét Richard Burtonról is tudna írni. Nem gondolt erre?
– Én senkiről nem írtam „kötetecskét” és nem is szándékozom. Viszont, akit érdekel, hogy mi is történt valójában a világsztár kapcsán: megtudhatja a Púder című most megjelent könyvemből.
– Nem zavarja, hogy amióta Fábry Sándor feszegette a show-jában a világsztárral való kapcsolatát, azóta mindenkinek csak ez ugrik be önről?
– Ha ön „mindenkinek” tartja magát: nem zavar semmi. Az vagyok, aminek lát.
– Lélekerősítő történetek, gondolatok mellett életrecepteket osztogat Púder című könyve folytatásaként. Nem veszélyes terep „észt osztani”?
– Semmit nem „osztogatok”. Mesélek, megjelenítek történeteket, és ha valakinek kedve támad: elgondolkodik az olvasottakon. Talán jobb kedve lesz, kiutat talál a mindennapok csapdáiból.
– Tervei? Újabb utolsó interjú valakivel, újabb púderhintés?
– Megpróbálok magasabb szintre kerülni kínai nyelvtudásomban, hogy ne csupán alapszinten tudjam kifejezni magam.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek