Mennyi szerelem?

Már játsszák a mozik a Valami Amerika második részét, melynek egyik főszereplője Oroszlán Szonja. Imádja ezt a szerepét is, és várja a január 8-ai színházi bemutatóját.

InterjúCsontos Tibor2009. 01. 02. péntek2009. 01. 02.

Kép: Oroszlán Szonya szinésznő. 2006.06.22. Fotó: Bohanek Miklós

Mennyi szerelem?
Oroszlán Szonya szinésznő. 2006.06.22. Fotó: Bohanek Miklós

– Kétszer is eljegyezte magát egy „kultfilmmel”…
– Már az első rész forgatásakor éreztük, hogy különleges produkció részesei vagyunk, s reménykedtünk, ugyanúgy tetszik majd a nézőknek is. Nincs ez másként most sem. Egyébként is mindig hiszek a megérzéseimben, a Valami Amerika első részénél bejött, s mit mondjak, a megérzés most is nagyon erős.

– Ezzel együtt meglepte, hogy a vártnál is nagyobbat durrantak ezek a filmek?
– Mindenképpen.

– Nem lehet szkeptikus januári színházi premierjével kapcsolatban sem, megint Neil Simon és megint szerelem. És mennyi szerelem!
– A Madách Színházban játsszuk Neil Simon És mennyi szerelem című romantikus komédiáját Csányi Sándorral és Szente Vajkkal, Szirtes Tamás rendezésében. Január 8-án lesz a bemutató. A szerző e kevésbé ismert darabja a szerelem születéséről, különböző változatairól, megjelenési formáiról szól.

– Neil Simon és Oroszlán Szonja találkozása tuti siker.
– Ez már a negyedik találkozásunk, s valahányszor „összeakadunk”, rájövök, hogy még mindig tartogat meglepetéseket, sőt, nem is olyan könnyű vele, mint gondolnánk.

– Nagyon jó évet zárt. Sikeres bemutatók, magas állami kitüntetés, volt miről leltárt készítenie az év végén.
– Nem tudom, leltározós típus vagyok-e. Ami a jelent illeti, arra figyelek, amin éppen dolgozom, visszafelé pedig nyugtázom a dolgokat. S persze, jó érzés, ha elismerik a munkámat, ha örömet okozhatok az embereknek. Ez az utóbbi a legfontosabb, a taps egy filmbemutató vagy a színházi függöny legördülése után, hiszen a színész a közönségnek játszik, ez az igazi visszajelzés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek