Más befektetőt is vonz a Mercedes Kecskemétre

A világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója is elkötelezte magát Magyarország mellett: az autóalkatrészeket gyártó Bosal kecskeméti beruházása 250 fő számára teremt munkahelyet.

IparkodóO. Horváth György2009. 07. 21. kedd2009. 07. 21.
Más befektetőt is vonz a Mercedes Kecskemétre

A Bosal csoport 2004 óta van jelen Kecskeméten, és egyre bővíti magyarországi tevékenységét. A kormány támogatásával megvalósuló termelőbázis, üzemcsarnok, valamint a járműipari alkatrészgyártó és felületkezelő kapacitás teljes egészében 2009 szeptemberére készül el, és a következő fél évben több új termék gyártása is megkezdődik – olvasható a Szabad Föld Online-hoz eljuttatott közleményben. Jelenleg autóemelőt, szélfogót, vonóhorgot és vonógömböt gyártanak 200 fő foglalkoztatásával.

Az 1923-ban alapított Bosal cégcsoport autóipari beszállítóként leginkább kipufogó rendszereiről ismert, de vonóhorgot, tetőcsomagtartót, luxusautók kiegészítőjeként szélfogót, valamint autóemelőt is gyárt. A családi vállalkozás világszerte több mint 6000 alkalmazottal, mintegy 800 millió euró éves forgalommal, 22 országban 42 gyártóüzemmel rendelkezik.

„A Bosal és a Bosal-Oris szinte valamennyi nagy autógyártónak beszállítója, így többek között a Daimler, a Volkswagen Csoport és a General Motors is tőlünk rendel alkatrészeket. A magyar kollégák többéves teljesítménye bizonyítja, hogy helyes döntés volt a kecskeméti beruházás.” – hangsúlyozta Jörg Riehle, a Bosal Csoport igazgatósági tagja.

Sipos János, a kecskeméti Bosal cégek ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a gyártáson kívül, új termékek tervezésére is nagy hangsúlyt fektetnek, helyi mérnökök toborzásával folyamatosan bővítik fejlesztési csapatunkat.

Magyarország vonzó befektetési célország a régióban, és központi szerepet játszik a közép-kelet-európai autógyártásban. A magas szintű szakmai és műszaki tudásbázis, a jó elhelyezkedés, a fejlett infrastruktúra és a kiterjedt autóipari beszállítói hálózat olyan minőségi tényezők, amelyek kiváló alapot jelentenek hazánk számára ahhoz, hogy még hangsúlyosabban jelenjék meg Európa és a világ járműgyártásában.– mondta Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.