Szeszadó: luxus lesz a pálinka

Nemes cefrék rotyognak a pálinkafőző üstökben, miközben a szeszmesterek feje is fő. Most éppen a szeszadó emelése miatt. Már ma olcsóbb a konyak, whisky, mint a hazai pálinka.

IparkodóO. Horváth György2009. 07. 18. szombat2009. 07. 18.
Szeszadó: luxus lesz a pálinka

Júliustól a kormány emelt egyet a szeszadón, de, hogy a pálinkakedvelők ne szokhassanak az új árakhoz hozzá, januárban megismétli ezt. A pálinkák ettől drágulnak, egyre kevesebb ember teheti meg, hogy ezt a nemes nedűt vásárolja.

A Pálinka Cég Egyesület most a gyümölcstermesztőkkel próbál összefogni és nyomást gyakorolni a kormányra. Szilágyi László, az egyesület ügyvezetője, a Pálinka Nemzeti Tanács tagja szerint eddig hiába érveltek, hogy a szeszadó folytonos emelésével nemcsak a hungarikumnak ártanak, hanem tönkreteszik a hazai gyümölcstermesztést is, mindhiába.

Szerintük az adóbevétel is több lenne, megérné a gyümölcsöt összeszedni, kifőzni, fogyasztani.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek