Csányi: már elvesztettük a harcot?

A magyar élelmiszeripar válságban van, csak a húsiparban több történelmi szereplő a túlélésért küzd, vagy már el is veszítette a harcot - jelentette ki a Pick Szeged Zrt. tulajdonosa az MTI.

IparkodóSzabad Föld Online2009. 09. 18. péntek2009. 09. 18.

Kép: Image: 39192025, Csányi Sándor, bankár, az OTP bank elnök- vezérigazgatója, leggazdagabb magyar, Place: Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com, Fotó: Norbert Hartyányi

Cs‡nyi S‡ndor
Image: 39192025, Csányi Sándor, bankár, az OTP bank elnök- vezérigazgatója, leggazdagabb magyar, Place: Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com
Fotó: Norbert Hartyányi

Csányi Sándor szerint fontos lenne megőrizni a hazai élelmiszeripart, hisz az nélkülözhetetlen a mezőgazdaságnak, mert a gabona, kukorica termésfeleslegének levezetésében nagyon nagy szerepe van.

A Pick bizonyos szempontból egyedi, hisz az alapanyag jelentős részét saját maga állítja elő. Csányi Sándor szerint ennek azért van jelentősége, mert a magyar sertésből készített szalámi vagy kolbász, jobb, mint a más országból érkezők, a magyar takarmányozásban ugyanis a kukoricának még mindig nagy szerepe van, ezáltal „a húsnak íze is van nemcsak színe".

A reményei szerint az üzletpolitika, amelyet a Pick az utóbbi időben folytat - próbálják a hungarikum jelleget megőrizni, a hagyományos termékeket továbbvinni, ugyanakkor a fogyasztói igények szerint a termékeket fejleszteni, közben technológiát váltani - eredményhez vezet. Úgy tűnik, hogy a piac ezt visszaigazolja, hisz miközben a termelés és a fogyasztás is általánosan esik vissza, a Pick megrendelése növekszik nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is egységesen csaknem 10 százalékkal - hangsúlyozta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek