Tudja-e, mit eszünk az új év első perceiben?

Olcsó virsli viszi hátán a minőségit. Az idén több fogyott belőle, mint egy éve, pedig még drágult is ez a vörösáru. A fővárosi és gyermekes családok veszik egyre többször a szilveszter, pontosabban az új év legtöbbször első ételét.

Istállótól legelőigO. Horváth György2008. 12. 31. szerda2008. 12. 31.

Fotó: CMA Abc Hamburg

Frankfurter Würstchen Fotó: CMA Abc Hamburg

A szilveszteri ünnepek kedvelt terméke a virsli, de egész évben bőven esszük, nem úgy, mint például a karácsonyhoz köthető halat. E húskészítményből a 2008. januártól szeptemberig tartó időszakban 4 százalékkal több fogyott, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A termékkört vásárló háztartások száma viszonylag állandó maradt, mindössze 1 százalékkal növekedett.

Hogy kik eszik a virslit? Hát a fővárosi több gyermekes családoknál biztos favorit. Még akkor is, ha az idén 2 százalékkal drágult is e termék. Az áremelkedések után a gyártói márkás termékek kilójáért 960 forintot, míg a kereskedelmi márkásokért 680 forintot kellett fizetni.

A virsli kategória mennyiségbeli növekedését az olcsóbb baromfiból készült kereskedelmi márkás termékek okozták, melyeket 5 százalékkal alacsonyabb áron tudták a háztartások megvásárolni, mint a tavalyi évben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek