Megmenekült 300 munkahely!

Megmenekült az orosházi Merian konzervüzeme, azaz nem jutott a korábban már bezárt panírüzem sorsára. Az érintett 300 dolgozót erről is tájékoztatta dr. Varga Jenő, az orosházi Merian Zrt. felszámolója, a budapesti Vectigalis Zrt. ügyvezetője a napokban.

Istállótól legelőigSzabad Föld Online2009. 10. 06. kedd2009. 10. 06.
Megmenekült 300 munkahely!

Az új tulajdonosi kör kapcsán nevek és pénzről szóló információ nem hangzott el, viszont azt a három helyi szakembert megnevezte (Szemenyei Zsuzsanna, Gyuha Mariann és Hegedűs Zsolt), akik Orosházán képviselik a befektetői kört.

Lapunk úgy értesült, Gyopár Trió néven működik a konzervüzem a Merian Zrt. felszámolásának a befejezéséig – írta az agrárhírek.hu. Az új tulajdonosi kör azonban igényt tart majd a Merian névhasználatára, ezzel is jelezve, a 100 éves hagyományokkal rendelkező baromfis cégnek van jövője.

Máté Istvánné dr. felszámolóbiztostól megtudtuk, részleges értékesítés történt. A konzervüzem megvásárlásához a pályázó hitelkérelmét a Magyar Fejlesztési Bank elbírálta. Az új tulajdonosi kör megkapta a hitelt, október végétől hivatalosan is átvehetik az üzemet, az már biztos, megmaradt 300 dolgozó munkahelye.

A pályázatban szerepel, hogy az üzemet működő piacaival, a beszállítói körrel és dolgozóival együtt veszi meg az új tulajdonos. Mindenkit munkajogi jogutódlással vesz át a foglalkoztató, a Gyopár Trió Kft.

Információink szerint a konzervüzem három műszakban termel, termékstruktúrája a régi.
Gyártmányfejlesztése folyamatos, híresen jó termékeit, védjegyeit megőrizve kívánja életben tartani és nyereségesen működtetni az új tulajdonosi konzorcium a jövőben is.
 

Ezek is érdekelhetnek