Keserű Afrika

Egy Kenyában és Kamerunban, nomád életet élő törzsek között végzett felmérés szerint az afrikaiak jobban érzékelik az ízeket – legalábbis a keserű ízt –, mint a más földrészeken élők.

Kaleidoszkóp2009. 01. 29. csütörtök2009. 01. 29.
Keserű Afrika

A keserű íz érzékeléséért felelős gén sokkal több változatban fordul elő az afrikai emberekben, mint másokban. Ha nagyobb a genetikai sokféleség, akkor változatosabb az ízérzékelési képesség is. Ennek az lehet az oka, hogy a keserű vegyületek iránti érzékenység hozzájárult a legtáplálóbb növények kiválasztásához. Továbbá ez a képesség segített az embereknek elkerülni a mérgező növényeket. Arra viszont egyelőre nincsen magyarázat, miért csak az afrikaiaknál alakult ki a géneknek ez a változatossága.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek