Céhbe tömörülő sajtosok

A Kis-, Közép- és Agrárvállalkozók Országos Szolgáltató Egyesülete (KKAOSZE) égisze alatt megalakult a haza sajtkészítők egységes szakmai szervezete, a Magyar Sajtkészítők Céhe.

Kertünk-udvarunkbhj2011. 03. 23. szerda2011. 03. 23.
Céhbe tömörülő sajtosok

Az alapítók célja a hazai tejből sajtot készítő agrárvállalkozók szakmai munkájának segítése, képviselete, termékeik piacra jutásának elősegítése. Folytatják a Magyar Sajtút Állomások országos hálózatának kiépítését, az országos sajttérkép elkészítését.

A népszerű hagyományőrző vásárokon, gasztronómiai fesztiválokon a sajtkészítők már manapság is egy fedél alatt (sajtudvarban, sajtutcában) kínálják a portékájukat. Az utazó program Sajtkaraván néven már több jól sikerült bemutatkozáson is túl van.

A vendégsereg hamar megállapította, hogy ezek a sajtok drágábbak a bolti választékban szereplőknél, de szándékukban áll az egészséges és megbízható hazai sajtokat előnyben részesíteni. A kóstolók, az eladók és vevők személyes kapcsolata semmi mással nem helyettesíthető élményt ad.

A Céh tagjainak szabatos és követendő útmutatást ad a készülő céhszabályzat, a névre szóló céhlevél pedig a tagsági viszonyt bizonyítja.

A KKAOSZE-Magyar Sajtkészítők Céhe valamennyi, sajttal foglalkozó vállalkozás előtt szélesre tárja kapuit. Az érdeklődők a www.kkaosze.hu honlapról letölthetik a csatlakozási nyilatkozatot, melyet kitöltés után Kovács László címére (1026 Budapest, Orsó u. 27.) várnak.

Ezek is érdekelhetnek