A Balaton látványosságai is felfedezhetők az új túraútvonallal

A csaknem 400 kilométeres KalandKörön egységes jelrendszer vezeti végig a bicikliseket, a tájékozódásban pedig ingyenes online alkalmazás is segít.

KözéletMW 2024. 02. 23. péntek2024. 02. 23.

Kép: Gyalogos és kerékpáros turistákTihanynál, Fotó: Jászai Csaba, Forrás: MTVA/Bizományosi

Gyalogos és kerékpáros turistákTihanynál
Fotó: Jászai Csaba Forrás: MTVA/Bizományosi

Biciklis túraútvonallal egészült ki a Balaton körül csaknem ezer kilométer hosszan kijelölt kerékpáros útvonalhálózat - közölte a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány keretein belül létrejött VisitBalaton365.

A csaknem 400 kilométeres KalandKörön (KK400) egységes jelrendszer vezeti végig a bicikliseket 263 irányjelző táblával. A BalatonBike365 hálózat segítségével bármelyik part menti településről könnyen rá lehet csatlakozni, a GPS-alapú tájékozódást az ingyenes online alkalmazás segíti - írták.

A Balatont megkerülő új túraútvonalon, amely a parttól távolabb eső látványosságokat is elérhetővé teszi, könnyebb és nehezebb szakaszok váltják egymást.

A VisitBalaton Nkft. ügyvezetője a KK400 létrehozását is részben ezzel indokolta, a tókerülő kört ugyanis már sokan végigtekerték, nekik új kihívásokra van szükségük. A KK400-at bárki teljesítheti, aki élményre és kalandra vágyik, a regisztráló kerékpárosok minden szakasz sikeres teljesítését követően letölthető és megosztható online oklevelet, az összes szakasz teljesítése után ajándékot kapnak - tette hozzá Princzinger Péter.

A KK400 útvonalleírása, térképe, szintrajza a regisztrációs felülettel és a mérési szakaszokkal együtt a BalatonBIKE365 honlapjáról érhető el.

Ez is érdekelhet

 

Ezek is érdekelhetnek