A sonka, tojás, torma külön figyelmet kap a tavaszi szezonális ellenőrzésnél

A tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzéseknél a húsvéti ünnep alatt nagyobb mennyiségben forgalmazott termékekre, mint például a tojásra, sonkára, tormára, édesipari termékekre vagy a borokra külön figyelnek – mondta az Agrárminisztérium (AM) államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

KözéletMW 2024. 03. 07. csütörtök2024. 03. 07.

Kép: A kereskedők és a fogyasztók felelőssége is, hogy minőségi sonka, tojás, bor legyen a húsvéti asztalon

Close,Up,Of,Muligenerational,Family,Serving,Easter,Dinner,Together.
A kereskedők és a fogyasztók felelőssége is, hogy minőségi sonka, tojás, bor legyen a húsvéti asztalon
Fotó: Shutterstock

Nobilis Márton közölte, az ellenőrzésben a kormányhivatalok és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai közösen vesznek részt.

Fotó: Beliczay László / MTI

Az államtitkár szerint Nébih felelőssége az is, hogy "a magyar családok asztalára jó minőségű élelmiszer jusson azokban az időszakokban is, amikor a kereskedő szeretne mindent eladni".

Kiemelte, az ellenőrzésnél nem nagy büntetések kiszabásáról van szó, hanem arról, hogy biztosítsák a fogyasztóknak, hogy ebben az időszakban is azt a minőséget kaphassák, amit elvártak.

Ez is érdekelhet

Nobilis Márton a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában fontosnak nevezte, hogy mind a fogyasztók, mind a kereskedők figyeljenek az élelmiszer-biztonságra. 

Mindenkinek lehetősége van arra, hogy jelezze a Nébih zöld számán, ha egy termék romlott, minősége nem megfelelő.

Az államtitkár az M1 aktuális csatornán arra is felhívta a figyelmet, hogy a szülők szeretnek a gyerekeknek húsvéti nyulat ajándékozni, ugyanakkor mindenkitől azt kérte, állatvédelmi szempontok alapján fontolják meg, hogy tudnak-e otthon nyulat tartani.
 

Ezek is érdekelhetnek