Különleges kitüntetést kapott Katalin hercegné

Több forrás szerint az elismerés III. Károly személyes köszönetnyilvánítása Katalin korona iránti hűséges szolgálatáért.

KözéletMW 2024. 04. 24. szerda2024. 04. 24.

Kép: A walesi hercegnét különleges kitüntetésben részesítette III. Károly brit király

775824950
A walesi hercegnét különleges kitüntetésben részesítette III. Károly brit király
Fotó: Justin Tallis/ AFP

A walesi hercegnét különleges kitüntetésben részesítette III. Károly brit király: a közszolgálatban eltöltött évek elismeréseként a brit Becsületrend tagjává avatták. Katalin hercegné a művészet, a tudomány, az orvostudomány és a közszolgálat terén elért kiemelkedő teljesítmények elismerése céljából kapja a kitüntetést. Katalin az első, aki királyi családtagként ilyen kitüntetést kap – tudatta a vg.hu.

Több forrás szerint a kitüntetés III. Károly személyes köszönetnyilvánítása Katalin korona iránti hűséges szolgálatáért. A walesi hercegné a Kiráyi Fényképészeti Társaság és a Nemzeti Arcképtár védnöke, és több fotóprojektet is inspirált – írja a The Daily Mail.

Ez is érdekelhet

A Becsületrendnek többek között David Attenborough, Judi Dench, Ian McKellen és Maggie Smith is a tagja.

A rendet még V. György alapította, hogy ezzel megtisztelje azokat, akik kiemelkedő teljesítményt érnek el művészeti világban. Vilmos herceget is kitüntetésben részesítették: a Legtiszteltebb Fürdő Rend nagymesterévé nevezték ki, ezzel saját apja nyomdokaiba lépett.

 

 

Ezek is érdekelhetnek