Interneten is lehet időpontot foglalni a Fudzsira vezető legnépszerűbb ösvényre

A Fudzsira vezető legnépszerűbb útvonal megmászását tervezők május 20-tól 2000 jen (mintegy 4600 forint) előzetes díj fejében az interneten foglalhatnak időpontot – jelentette a Jamanasi prefektúra kormánya hétfőn, írja az MTI.

KözéletMW 2024. 05. 18. szombat2024. 05. 18.

Kép: Illusztráció, Fotó: Shutterstock

Young,Asian,Traveler,With,Backpack,In,The,Fuji,Mountain.,Hiking
Illusztráció, Fotó: Shutterstock

Az új rendszerben a látogatók a kirándulás előtt legkésőbb egy nappal regisztrálhatnak a megmaradt helyekre. Ezen felül a helyi hatóságok egy nap legfeljebb 4000 főt engednek be az útvonalakra, a férőhelyekből 3000 lesz online elérhető a Fudzsi hivatalos turisztikai oldalán.

A kirándulók a fizetés után a bejáratnál beolvasott QR-kód segítségével juthatnak be népszerű kirándulóhelyre. Az online foglalás jóllehet nem kötelező, de garantált belépést biztosít. Amennyiben vannak még szabad helyek, a látogatók a bejáratnál személyes regisztráció útján, foglalás nélkül is bejuthatnak az útvonalakra.

Egy személy akár egy száz fős csoport számára is regisztrálhat. Emellett a foglalás során az érdeklődők 1000 jent (körülbelül 2300 forint) adományozhatnak a túraútvonal fenntartására, üzemeltetésére.

Az új online foglalási rendszer célja, hogy gördülékenyebbé tegye a bejutást a Fudzsihoz a látogatók számára és nyugalmat biztosítson a kirándulóknak – jelentette ki Nagaszaki Kotaro, Jamanasi prefektúra kormányzója hétfői sajtóközleményében.

Ezen felül a hegy legnépszerűbb kirándulóhelye, a Josida-útvonal helyi idő szerint délután 4 és hajnali 3 óra között zárva tart azon látogatók előtt, akik nem rendelkeznek szállásfoglalással. Az üzemeltetők számára gondot okoznak azok, akik szállás nélkül, a kirándulóútról akarják megtekinteni a napfelkeltét.

 

Ezek is érdekelhetnek