A sikeres mezőgazdaság alapja a fenntartható élelmiszeripar

Magyarországon a mezőgazdaságnak mindig is erős kultúrája volt, mára pedig azok tudnak sikeres mezőgazdasági országok lenni, ahol sikeres az élelmiszeripar is – mondta Nobilis Márton a Clever Food kiállítás megnyitóján, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint.

KözéletMW 2024. 10. 10. csütörtök2024. 10. 10.

Kép: Borítóképünk illusztráció/Érdeklődők a 33. Farmer Expo nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítás és vásár megnyitóján Debrecenben 2024. augusztus 29-én, Fotó: Czeglédi Zsolt, Forrás: MTI

Borítóképünk illusztráció/Érdeklődők a 33. Farmer Expo nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítás és vásár megnyitóján Debrecenben 2024. augusztus 29-én
Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI

A végtermék az egyik legfontosabb része az élelmiszeriparnak, ezért is fontos, hogy a kormányzat úgy gondolkodik az élelmiszeriparról, hogy azt támogatni kell – mutatott rá az AM élelmiszergazdaságért és agrárszakképzésért felelős államtitkára. Hozzátette, figyelnünk kell a környezetünk megóvására, valamint arra, hogy a legkevesebb ételmaradék kerüljön a kukába.

Nobilis Márton emlékeztetett, hogy a magyar kormány és a Nébih az Európai Unióban az elsők között kezdett el ezzel a témával foglalkozni. 2016-ban a Maradék nélkül programot is bevezették, aminek köszönhetően 27 százalékkal csökkent Magyarországon a kidobott élelmiszerek mennyisége 

– írták.

Ez is érdekelhet

Az államtitkár méltatta a szervezőket a Clever Food kiállítással kapcsolatban. Szavai szerint olyan modern kiállítás valósult meg, amely a világon bárhol megállja a helyét. Hangsúlyozta, van okunk a büszkeségre, hiszen ebben a témában elöl járunk az Európai Unióban – közölte az AM.

Ez is érdekelhet

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek