Kultúra
Délután is a reggel lefőzött kávét kortyolja? Vigyázzon, komoly veszélynek teszi ki magát!
Kép: A frissen főzött kávé egészséges, az állott kávé nem
Akinek nincs egyszemélyes kotyogósa, karos gépe, vagy épp nem instant kávét iszik, az nem tud egyadagnyi kávét főzni. Legalább még egy csészényi megmarad a reggeli élénkítő feketéből. Gondolhanánk. Nem is baj, hiszen a legtöbb koffeinrajongó nem áll meg egynél, pár órával később, vagy ebéd után úgyis elfogy a másik fele. Ám egészségügyi szakértők azt állítják: nem feltétlenül jó ötlet az állott kávét meginni – hívja fel a figyelmet a Mindmegette.hu cikke.
Az ÖkoTest oldala egészségügyi szakértőt megszólaltató cikkében állítja:
a frissen lefőtt kávé veszélytelen, de ha főzés után állni hagyjuk az italt, abban mikroorganizmusok szaporodhatnak el.
Ennek oka, hogy a kávé nemcsak vízből és koffeinből áll, hanem egyebek mellett szénhidrátok, zsíros anyagok, fehérjék és ásványi anyagok is találhatók benne, amelyek vonzhatják – a bármelyik konyhában megtalálható – mikroorganizmusokat.
Kultúra
Nem véletlen, hogy a két-három napig a konyhapulton álló kávé már penészedik.
A másik indok, amiért nem éri meg a pulton hagyott kávéba kortyolni, az, hogy a kávé álltában veszít a minőségéből, tehát főzés után már fél-egy órával sem lesz ugyanolyan, mint frissen, ugyanis
a levegőben található oxigén megváltoztatja az italt.
Ha tehát igazán finom kávét innánk, a maradékot el kell felejtenünk!
Mit tehetünk még, hogy a kávé igazán a javunkra váljon? Megtudhatja a Mindmegette.hu cikkéből.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu