Két szibériai tigrissel bővült a ljubljanai állatkert

Egy hím és egy nőstény szibériai tigrissel bővült a ljubljanai állatkert; az állatok még szokják a környezetüket, így csak szeptember közepétől tekinthetik meg őket a látogatók - közölte az intézmény.

KözéletMW 2024. 08. 28. szerda2024. 08. 28.

Kép: A szibériai tigris a világ egyik legveszélyeztetettebb alfaja (illusztráció), Fotó: Stanislav Duben, Forrás: Shutterstock

Siberian,Tiger,Walking,On,A,Fallen,Tree,In,Taiga.,Jungle
A szibériai tigris a világ egyik legveszélyeztetettebb alfaja (illusztráció)
Fotó: Stanislav Duben Forrás: Shutterstock

Ussuri, a három éves hím tigris a norvégiai Kristiansand állatkertből érkezett a szlovén fővárosba. Habár a tigrisek köztudottan magányos állatok, Ussuri szüleivel és testvéreivel osztotta meg skandináv otthonát. Új társát, Arisát, a kétéves tigrislányt a lengyelországi Zamosc állatkertből szállították Ljubljanába. Arisa egy hónapja érkezett, de még mindig nagyon vad és bizalmatlan - olvasható a közleményben.

Barbara Mihelic, az állatkert igazgatója elmondta: 

mivel minden tigrisnek egyedi csíkozatú mintázata van, könnyű lesz megkülönböztetni őket.

 Ussuri jobb lába például csík nélküli - magyarázta. Egyben reményét fejezte ki, hogy a két nagymacska kötődni kezd majd egymáshoz, és utódokat hoznak majd, hogy segítsék a faj fennmaradását.

Ez is érdekelhet

A szibériai tigris a világ egyik legveszélyeztetettebb alfaja. A vadon élő egyedek száma kevesebb mint 500

 - hangsúlyozta az igazgató.

Megemlítette, hogy júniusban egy pandakölyök is született az állatkertben, amely állatfaj szintén a veszélyeztetett fajok közé tartozik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek