Fejbe lőtték Sándor Tamást

Micsoda véletleneken múlik néha egy ember élete! Ha Sándor Tamás, a siófoki Napfény Szálloda recepciósa nem cserél szolgálatot a kollégájával 1990. júliusának egyik utolsó napján, vélhetően ma is élne.

KriminálisHardi Péter2009. 06. 25. csütörtök2009. 06. 25.

Kép: KecskemŽt, 2008. december 19. A kŽt kźlšnšs kegyetlensŽggel agyonvert kecskemŽti M‡ria kšrśti ‡ldozatr—l kŽszźlt rendÎrsŽgi felvŽtelek reprodukci—ja. Dšglštt akt‡k. Fot—: Ujv‡ri S‡ndor

Fejbe lőtték Sándor Tamást
KecskemŽt, 2008. december 19. A kŽt kźlšnšs kegyetlensŽggel agyonvert kecskemŽti M‡ria kšrśti ‡ldozatr—l kŽszźlt rendÎrsŽgi felvŽtelek reprodukci—ja. Dšglštt akt‡k. Fot—: Ujv‡ri S‡ndor

Vélhetően, de nem bizonyosan. A bizonyos csak az, hogy július 27-én, a hajnali órákban egyetlen fejlövéssel végezek vele. A gyilkosság okát a Balaton-parti városban azóta is találgatják.

A nyomozóknak mindenesetre nehéz dolguk volt – s nem csak azért, amit az áldozat édesanyja, Sándor Lajosné hangoztat. Szerinte ugyanis a fia áldott jó gyerek volt, rosszat senki sem mondhat róla. Az ügyön dolgozó rendőrök számára azért ennél árnyaltabb kép alakult ki az áldozatról. Az kétségtelen, hogy Tamást szerették a kollégái. Ahhoz sem fért kétség, hogy szelíd természetű, konfliktuskerülő volt. Ám annak már nem tudott ellenállni, hogy néha ne a maga pénzéből váltson a vendégeknek német márkát, s a pénzt aztán magasabb áron adja tovább. A valutázás szálai sokszor kapcsolódnak az alvilághoz – igaz, ilyen szálakat nem találtak a nyomozók, ám teljes bizonyossággal kizárni sem tudják.

Akkor netalán az általa kezelt pénz megszerzése érdekében végeztek a harminckét éves férfival? Ez a valószínűbb, ugyanis a kasszából hiányzott százezer forint. Halálának idején két csoportot is láttak szaladni a tanúk, sőt, lövéseket is hallottak. Hamar bebizonyosodott azonban, hogy a lövéseket egy riasztópisztolyból az a zöldséges adta le, akinek a portékáját meg akarták dézsmálni az arra járó fiatalok. A másik csoport tagjai viszont a szálloda felöl futottak a tópart felé, sőt, egyiküket ütlegelni is kezdték a társai, s közben azt kiabálták, hogy mi-ért kellett ezt tennie.

A nyomozók különösen nagy erőkkel kezdték keresni a társaság tagjait.

Látogasson vissza honlapunkra, s holnap reggel 8 órától keresse a Gyilkosság a siófoki éjszakában című cikkünket, melyből megismerheti Sándor Tamás történetének valamennyi részletét!

Ezek is érdekelhetnek