Őrizetben a molotovkoktélos támadók!

A rendőrség őrizetbe vette a szombaton hajnalban Boldogkőváralján végrehajtott molotovkoktélos támadás elkövetőit. A nyomozást folytató Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a két helyi férfi előzetes letartóztatását indítványozta.

KriminálisSzabad Föld Online2009. 06. 02. kedd2009. 06. 02.
Őrizetben a molotovkoktélos támadók!

Szombaton hajnalban Boldogkőváralja egyik családi házára gyúlékony folyadékkal töltött és meggyújtott textildarabot tartalmazó üveget, úgynevezett molotovkoktélt dobtak. A támadást követően a ház fa ablakkerete lángra lobbant. A lángot a lakás tulajdonosa észlelte és a tüzet eloltotta. A támadás idején a tulajdonoson kívül további négy személy tartózkodott a családi házban, köztük egy fiatalkorú és egy gyerek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának munkatársai vasárnap őrizetbe vettek két helybéli férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatók a bűncselekmény elkövetésével. A nyomozás eddigi adatai szerint egy közelmúltban történt nézetletérés, kocsmai verekedés állt a támadás hátterében.

A 19 éves és 20 éves férfit társtettesként, több ember ellen elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítja a rendőr-főkapitányság. Az eset a törvény szerint tíz évtől tizenöt évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető.

Ezek is érdekelhetnek