Pótkerék alatt csempészték a bajonetteket

Második világháborús relikviákat találtak a pénzügyőrök egy szerb rendszámú személygépkocsiban. A korabeli képeslapok, töltőtollak és ezüstékszerek között húsz bajonett is rejtőzött.

KriminálisVPOP - Szabad Föld Online2009. 07. 03. péntek2009. 07. 03.
Pótkerék alatt csempészték a bajonetteket

A hercegszántói Vám- és Pénzügyőri Hivatalnál kívánt belépni az országba egy szerb és egy horvát állampolgárságú férfi, szerb rendszámú személygépjárművel. A két férfi elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal.

A pénzügyőrök a nyilatkozatokat elfogadták, azonban kockázatelemzés alapján mégis a jármű és a csomagok tételes vizsgálata mellett döntöttek. Ennek során a pótkerék alatti üregben és egy dupla fenekű táskában elrejtve, újságpapírba csomagolva második világháború korabeli tárgyakat – 20 bajonettet, 1 karórát, 17 Pelikán típusú töltőtollat, 161, korabeli képeslapot és 401 gr ezüst ékszert – találtak.

A Vám- és Pénzügyőrség a több százezer forint eszmei értéket képviselő relikviákat lefoglalta és a járművet vezető szerb férfi ellen csempészet bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek