A pálinka évében

A nemes nedű körül bábáskodók célul tűzték ki, hogy a magyar pálinka végre országhatárainkon kívül is híres-neves legyen, itthon egyre többen megismerjék az igazi pálinkaféléket, hogy ez a páratlan párlat valóban nemzeti italunk lehessen.

KrónikaBudai Horváth József2008. 02. 04. hétfő2008. 02. 04.
A pálinka évében

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban a pálinkaszervezetek, a nagyobb főzdék képviselői, valamint marketing- és kommunikációs szakemberek részvételével megtartott tanácskozáson a pálinka jövőjét meghatározó döntések születtek. Eszerint még a tavasszal elkészül a Nemzeti pálinkastratégia, létrehozzák a Pálinka Nemzeti Tanácsot, beterjesztik a pálinkatörvényt, s 2008 a „Pálinka éve” lesz. Ezt a törekvést a kormány 2008-ban 150 millió forinttal támogatja, amelynek nagy részét közösségi marketingre és a pálinkát népszerűsítő események támogatására használják fel.

A pálinka első idei nagyobb szabású bemutatkozását február 9-10-én Budapesten, a Vajdahunyad várban, a Mangalica Fesztiválon rendezik meg. A fővárosi Mesterpálinkák szaküzlet pedig február 4-29. között címmel ingyenes kóstolóheteket tart. A pálinka hívei megkóstolhatják a finomabbnál finomabb Bolyhos, Rézangyal, Márton és Lányai, Tarpa, Matheus, Kedvhozó, Bestillo, Agárdi Miraculum, Csalló, Zsindelyes, Panyolai Elixír, és Gusto pálinkákat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek