Megint Omega

Ilyen még nem volt a magyar rocktörténelemben! A legendás Omega együttes szeptember 18-án, szombaton este negyedszer lép fel a főváros legnagyobb arénájában, a Puskás Stadionban. A 42 éve tevékenykedő Liszt-díjas csapat tagjai (Benkő László, Debreczeni Ferenc, Kóbor János, Mihály Tamás, Molnár György) háromórás élő koncertet adnak.

KultúraBorzák Tibor2004. 09. 17. péntek2004. 09. 17.
Megint Omega


Az biztos, hogy nagy buli várható - egyesek az év koncertjének jósolják! - , hiszen május eleje óta járják a vidéket, s Napot hoztam, csillagot címmel mindenhol telt ház fogadja őket. Megfordultak Zalaegerszegen, Békéscsabán, Nyíregyházán, Győrben, Miskolcon, Debrecenben, Pécsett és Szegeden, a múlt hét végén pedig Dunaszerdahelyen tartották a főpróbát, ugyancsak óriási érdeklődés mellett, még Lengyelországból is érkeztek rajongók a programra.
Az eddigi tapasztalatok sokrétűek: a közönség életkori összetételére jellemző például, hogy a publikum mintegy fele 25 év alatti. Ez is bizonyítja, hogy az Omega "ifjú szívekben él". A sok tekintetben világrekordernek számító csapat iránt - például ők használtak először szintetizátort, ködgépet, lézert, s ők adták el minden idők legtöbb hanglemezét Magyarországon - külföldi érdeklődés is mutatkozik, már megkezdték a tárgyalásokat az őszi berlini, lipcsei és hamburgi fellépésekről. És beindult az üzlet: új DVD, koncert-CD, naptár és könyv jelenik meg a napokban. Honlapukon, a www.omega.hu-n pedig további érdekességek találhatók.

Ezek is érdekelhetnek