Állítsátok meg Terézanyut!

Hiába próbálnak reklámot csinálni a kereskedelmi tévék meg a bulvárlapok a szingli létnek, abból úgysem lesz divat. A társtalanság, a magány a legtöbb ember számára nyomasztó teher, amitől minél előbb szeretne menekülni.

KultúraPethes József2005. 01. 07. péntek2005. 01. 07.
Állítsátok meg Terézanyut!


Így van ezzel Kéki Kata is, aki bár a biztos párkapcsolatból menekülve önként választja az egyedüllétet, továbbra is a párját keresi, de most már az igazit. Erre az élethelyzetre épül Bergendy Péter filmje, az Állítsátok meg Terézanyut! Ebből akár nyomasztó, depresszióra hajlamosító alkotás is születhetett volna - mint ahogy született is eddig számtalanszor -, de most vígjátékot láthatunk, méghozzá a javából. Kata ugyanis annak ellenére, hogy huszonéves lányként se munkája, se társa, lazán, derűlátóan veszi az élet akadályait. Ez a hozzáállás, a lány útkeresése az életben számos olyan helyzetet teremt, amely kiváló melegágya a finom humornak, az iróniának és nem utolsósorban az érzelmeknek. A film nagy erénye éppen az, hogy érzelmeket vált ki a nézőből, aki az első kockáktól kezdve azonosulni vagy együtt érezni tud a szereplőkkel.
A forgatókönyvben árnyaltan kidolgozott jellemek megformálásához remek partnerek a kiváló fiatal színészek. A Katát játszó Hámori Gabriella szinte lubickol a szerepében, de hasonlóan jól érzi magát a történetben Ónodi Eszter, Schell Judit, László Zsolt, Csányi Sándor és Nagy Ervin.

Ezek is érdekelhetnek