Csúcsszuperből még jobbakat

Egyszer egy ilyet vezetni! Ez annak a sorozatnak a címe, amely lenyűgözte Amerikát az egyedülálló, különleges tervezésű álomautók és tervezőik bemutatásával.

Kultúra2005. 01. 14. péntek2005. 01. 14.
Csúcsszuperből még jobbakat
A Discovery Channel által sugárzott vadonatúj részeknek köszönhetően a nézők gyors és átfogó betekintést nyerhetnek a világ legkülönlegesebb és legjobb tervezői által készített autók világába.
Hollywood Hill völgyében például Troy Ladd és autószerelő-gárdája csodálatos hollywoodi járgányokat, krosszautókat kelt életre és tuningol fel műhelyében. A filmben két 1932-es Roadstert szerelnek össze Los Angeles két nagy divatmogulja számára. A két divatdiktátor, akik mellesleg igen jó barátok, ugyanabban az időben indulnak a megszokott kocsikázásra, és ugyanabban a műhelyben kötnek ki. A nézők párhuzamosan láthatják a két kocsin végzett munkálatokat, amint klasszikus módszerekkel átépítik őket. Ehhez elengedhetetlen a nagy motor és eredeti alkatrészek beszerelése, valamint hogy hagyományos módon, azaz kézzel rakják össze a járgányokat. Eközben a műhelyben egy 1951-es Chevy-csoda kap festménynek is beillő fényezést.
Az észak-karolinai Year One ritka autókhoz gyárt alkatrészeket. Tulajdonosa és vezetője Kevin King. Ezen a helyen a csúcsszuper autókból még jobbakat készítenek. A legnagyobb műhelyben King és csapata egy egyedi Chevy Nova kivitelezésébe kezd bele. Ez a modell mind az utcán, mind pedig a versenypályán kiválóan megállja a helyét. Miután elkészült a csodajárgány, Kevin és csapata leteszteli, hogyan gyorsul, mit tud szlalomozás közben és a csúszópadon, valamint hogy mennyi az autó végsebessége.