Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Valóságos Gordon Ramsey invázió van a könyvesboltokban, ugyanis az Alexandra kiadásában egyszerre jelentek meg a zseniális szakács kiadványai az exkluzív kivitelezésűtől az egyszerű papírkötéses változatig. Tanuljunk meg tőle főzni!
Háromcsillagos séf
Díszdobozba került Gordon Ramsay, nemzedékének kiemelkedő szakácsa. Súlyra is elég becsületes ez a nagy formátumú a könyv, teljességgel lenyűgöző a belső designja, a tartalomról nem is beszélve. De ki meri ezt a szépséget főzés közben a konyhapultra tenni, azt nem tudom, lehet, hogy nem is ezzel a céllal adták ki. (Gondoljunk csak bele, ha ráfröccsen a sercegő zsír…)
Ki ez a fickó, aki most könyveivel hódít? A kilencvenes években robbant be a londoni szakácsvilágba, eddig tíz Michelin-csillagot szerzett új és újabb éttermeivel, ami azért, valljuk be, nem mindennapos teljesítmény. A londoni Chelsea-ben nyílt vendéglője, a hamar legendássá vált Gordon Ramsay ma már három csillagot visel, a Brit-szigetek legjobb vendéglői közé sorolják. A sztárszakács ételeinek közös jellemzője a kifinomult íztársítás, a kiemelkedő minőségű alapanyag, a kifogástalan konyhatechnika és a bravúros tálalás. Mindezzel a kiválóság új szintjét teremtette meg a csúcsgasztronómiában. Sikerének titka, hogy a legapróbb részletre is odafigyel, széles a palettája, jól szervezi a munkát, s mindig tökéletességre törekszik.
Mindennek eszenciája a luxus módjára kivitelezett könyv, s így már érthető a formaválasztás. Mindazok betekinthetnek Gordon Ramsay csúcskonyhájába, akiknek nem áll módjukban ellátogatni éttermébe. Mindazonáltal emlékeztető azoknak, akik jártak nála. Ötven fogást ismertet: a kötet elejét fényképek töltik ki, ezt követik a receptek, melyek visszaadják, hogyan készülnek ezek az ételek az étterem konyháján. Hogy máris nekikezdjek valamelyik specialitása elkészítéséhez, arra azért jelen pillanatban még nem vállalkoznék.
Nem piskóta – A legvagányabb séf élete
Ki ez a pacák? Mindenki azt hiszi, ismeri az igazi Gordon Ramsayt: goromba, nagyhangú, mániákus és rettenetesen önfejű. Hát, valóban nem piskóta, amit véghezvitt, nehéz lenne utána csinálni. Maga is elérkezettnek látta az időt arra, hogy feltárja rajongói előtt, hogy milyen is valójában. Önéletrajzi kötetében most először meséli el a teljes történetét annak, hogyan lett ő a világ leghíresebb és leghírhedtebb séfje. Nehéz gyerekkoráról, öccse heroinfüggőségéről, zsákutcába jutott futballista-karrierjéről, televíziós szerepléseiről épp olyan őszintén ír, mint arról, hogy megszállottan törekszik a gasztronómiai tökéletességre, mit jelent számára a hírnév, az ünnepelt médiasztár titulus.
Vasárnapi ebéd – Receptek „A Fickó F-fel” zseniális szakácsától
Zseniális ötlet egy szakácskönyvet vagy televíziós műsort a vasárnapi ebédre kihegyezni. A közös családi együttléteknek ugyanis olyan varázsa van, amire mindenki vágyik, és igyekszik megvalósítani. Gordon Ramsey is szívügyének tartja a „vasárnapi ebéd kampányt”, miközben ő maga is azt javasolja, nem feltétlenül kell vasárnapnak lennie ahhoz, hogy közösen üljék körbe az asztalt az emberek. Jól emlékszik arra is, milyen volt saját famíliájában a vasárnapi ebéd szertartása, és feleségével ma is nagy figyelmet szentel annak, hogy hetente legalább három alkalommal együtt étkezzen a családjuk.
Nagysikerű televíziós műsorával sokat tett a vasárnapi ebéd népszerűsítéséért, sorozatában az országot járta, hogy a helyiekkel közösen készítsen el fogásokat a hagyományos sültektől kezdve az egyszerűbb ételsorokon át a francia, olasz, spanyol és ázsiai ihletésű menükig. A tévéműsorban elkészített ételeket most pontos időbeosztással és hasznos tippekkel ellátott, háromfogásos (előételt, főételt és desszertet tartalmazó) menükre bontva kapja kezébe az olvasó. Remek ötletek koppinthatók belőle, és lehetőség nyílik arra is, hogy a megszokott ételeinket kicsit megbolondítsuk távoli vidékeken szeretett fogásokkal. Kérdés persze, mit szólnék hozzá, ha vasárnapi ebédre zelleres galambbegysaláta, vagy paradicsomos szósszal leöntött bébitintahal kerülne az étkezőasztalra. Gordon Ramsey-re gondolnék, az bizonyos.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu