Istenítélet a POSZT-on

Tizennyolc előadásból szemezgette ki a legjobbakat a IX. Pécsi Országos Találkozó zsűrije. Istenítélettel taroltak a házigazdák…

KultúraPalágyi Edit2009. 06. 15. hétfő2009. 06. 15.
Istenítélet a POSZT-on

Nyolc nagyszínpadi és tíz stúdiószínházi produkciót tettek mérlegre a POSZT ítészei, hogy aztán a vidéki társulatok munkáját elismerő végeredményt hirdessenek. A Pécsi Nemzeti Színház társulata mindjárt a rajtvonalnál kiugrott, hiszen két előadásukat válogatta be Janisch Attila filmrendező. S végül az Istenítélettel ők marasztalták otthon a legjobb előadásnak járó elismerést is, melyet a szakmai zsűri ítélt oda.

Ascher Tamás ugyancsak két előadással brillírozhatott, s végül ő érdemelte ki a legjobb rendezőnek járó elismerést. Ascher az Örkény társulatával bemutatott Jógyerekek képeskönyve című „vérfagyasztó musicallel a kacagás és a döbbenet határán egyensúlyozott. S alkalmat adott például Pogány Juditnak és Hámori Gabriellának, hogy megrázóan „gyerekes” legyen. A Barbárokban, Gorkij darabjában pedig egy széthulló világ nyomasztó egyhangúságát festi – az évad fontos bemutatójává emelve az előadást, melyben többek közt a „cinizmus professzoraként” Máté Gábor, az ostobácska leányzó szerepében pedig Ónodi Eszter remekelt.

Kattintson a képre és megnyílik képgalériánk!

Ezek is érdekelhetnek