Ők nyerték a Versünnep fődíját

Szajkó Anita és Nagy Nándor nyerte az idei Versünnep fődíját Radnóti Miklós Bájoló című versének megzenésítésével és annak előadásával – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

KultúraMW 2024. 04. 12. péntek2024. 04. 12.

Fotó: Kovács Milán, Forrás: Versünnep Fesztivál Facebook-oldala

Fotó: Kovács Milán Forrás: Versünnep Fesztivál Facebook-oldala

Mint felidézték, a Versünnep Fesztivál hivatásos versenyzőknek rendezett seregszemléjének döntőjét április 11-én, a magyar költészet napján tartották a Nemzeti Színházban.

A megmérettetésen a tizenegy legjobb produkció versenyzett évfordulós magyar költők műveivel vers- és prózamondás, énekelt vers vagy versmegzenésítés és képzőművészeti alkotás kategóriákban.

A képzőművészeti alkotás kategóriában Pajor András Sziveri János Bábel című verse által ihletett alkotása bizonyult a legjobbnak, a vers és prózamondás kategóriát Bagi Natália Sziveri János Társasvezetés című versével nyerte, az énekelt vers kategória legjobbja pedig Lévai Enikő Éva és Turi Nagy János lett, akik Radnóti Miklós Zápor című versét adták elő. 

Közönségdíjas lett az Álmodók formáció, amelynek tagjai Radnóti Miklós Szerelmes versével álltak színpadra – írták a közleményben.

A döntő zsűrijében Rubold Ödön és Kolti Helga színművészek, Nagy Barbara képzőművész és Neumann Balázs zongoraművész, zeneszerző foglaltak helyet.

Ez is érdekelhet

 

Ezek is érdekelhetnek