Lehet-e mindörökké nyár?

Aki a Könyvklub-filmeket szereti, azoknak, mondhatni, kötelező a Mindörökké nyár. Az új mozifilm alaptémája ugyanis ha­­sonló: hetven pluszos nőként is van élet!

KultúraSzijjártó Gabriella2024. 09. 09. hétfő2024. 09. 09.
Lehet-e mindörökké nyár?

Ginny (Kathy Bates), Mary (Diane Keaton) és Nora (Alfre Woodard) egykor elválaszthatatlan barátnők voltak, akik minden nyarat együtt töltöttek a táborban, vidáman hancúroztak és meghitt pillanatokat éltek át. A három lányt ezeknek a közös élményeknek az emléke tartja össze több mint ötven éve – ám ez a kötelék annyira erősen mégsem tart, hogy gyakrabban kilépjenek a mindennapok mókuskerekéből és sűrűbben találkozzanak.

A három barátnő szerepében: Diane Keaton, Kathy Bates és Alfre Woodard

Kell némi „csel” Ginnytől annak érdekében, hogy újra összeálljon a csapat egy nyári nosztalgiatáborra. Csakhogy ami tizenévesen meg sem kottyant, az hetven pluszosan már akár komoly kihívást is jelenthet! Diane Keaton évek óta hozza a krip­li szerepét – bár most a munkamániás özvegy Noraként kevésbé hisztis. Ginnynek se férje, se gyereke – az ő vágya a saját szabadságának a megélése volt. Mary a gyerekein túl a férjének él legfőképpen, aki jóformán csak akkor vesz tudomást róla, ha valamiben hiányt szenved. Ráadásul a krónikusan önzetlen nő sosem dolgozta fel, hogy a család miatt nem jelentkezett az orvosira, és sürgősségi ápolónőként dolgozik.

A malőröket leszámítva a barátnők onnan folytatják, ahol valaha abbahagyták, az eltelt évek és az eltérő utak ellenére könnyedén újra egymásra találnak. Mindeközben óhatatlanul terítékre kerül a kérdés: boldogok és elégedettek így? Van még idő és mód arra, hogy ebben a korban helyreállítsák életük prioritását, vagy már késő, le kell mondaniuk az álmaikról? Lehet-e mindörökké nyár? A válaszokért, bizony, be kell ülni egy légkondicionált moziba!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek