
Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu

Tizenharmadik alkalommal jelent meg a Magyar Konyha magazin nyári lapszámához ajándékként hozzácsomagolt Balaton 2025 Gasztrokalauz, amely 323 éttermet, strandbüfét, termelői piacot, kávézót, kultúrbisztrót, kézműves hamburgerezőt, pékséget és egyéb helyet, köztük 55 új egységet ajánl az utazóknak.
A Balaton Gasztrokalauz első kiadása még 170 helyet ajánlott az olvasók figyelmébe, az elmúlt években azonban már stabilan 300 fölötti ajánlás szerepel a kötetben, noha a bírálók ma már sokkal szigorúbbak – mondta el a kiadvány keddi budapesti sajtóbemutatóján a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke.
Lévai Anikó kiemelte, hogy a helyi termelők legjobbjai is bekerültek a gasztrokalauzba, amely valójában útikönyvként is használható. Mindezt segítik a kötetet illusztráló, magas minőségű fotók, a használatot segítő keresők és régiónként bontás - hívta fel a figyelmet.
Vinkó József, a Magyar Konyha magazin főszerkesztője arról beszélt, hogy a zsebre dugható, strandtáskában is elférő, olvasmányos kötet elsősorban a balatoni élményt szeretné átadni.
Értékelése szerint a „zimmer feris világnak vége”, mára kezd kikristályosodni egy semmi máshoz nem hasonlítható balatoni gasztronómia: maradtak ugyanis a tó körül a "retró" gasztróegységek, ám eközben számtalan új, akár a Michelin-kalauzban is szereplő hely nyílt. A fine diningtól a romkocsmáig, a cukrászatoktól a fagyizókig, a strandbisztróktól a hamburgerezőkig a Balatonnál – és a kötetben – már szinte minden megtalálható – mondta el Vinkó József.
A Balaton 2025 Gasztrokalauz szerdától kapható a Magyar Konyha nyári dupla számával együtt.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu