Leonardo megjósolta a világvégét is – Nézze meg, hogy a zseni szerint mikor jön el az utolsó óra!

Sabrina Sforza Galitzia művészettörténész szerint Leonardo da világhírű falfestményén, Az utolsó vacsorán rejtette el a világvége dátumát.

Kultúra2019. 05. 31. péntek2019. 05. 31.
Leonardo megjósolta a világvégét is – Nézze meg, hogy a zseni szerint mikor jön el az utolsó óra!

 

Leonardo Utolsó vacsora festményéről sok minden kiolvasható?
fotó: Shutterstock

Sabrina Sforza Galitzia művészettörténész szakértő számos, Da Vincitől származó kéziratot tanulmányozott, s ezek alapján bukkant rá a festményen szereplő rejtett üzenetre.

Az információt a központi ablak feletti rész rejti matematikai és asztrológiai kód formájában. E szerint a világvége 4006. március 21-én kezdődik és ugyanazon év november 1jén ér véget. Galitzia szerint a rejtvényből az is kiolvasható, hogy a pusztulás világméretű árvízként sújtja az emberiséget. A kataklizma ugyanakkor nem jelenti minden élőlény pusztulását, sőt – akárcsak a bibliai özönvíz idején – most is lesznek túlélők, akik újraindítják a történelem menetét.

Nem tudni, Leonardo mire alapozta a számítását, de ismert, hogy sokat foglalkozott a csillagászattal is. Az igazi világvége azonban még rendkívül messze van. Ha nem is a közeljövőben, de a Földnek mindenféleképpen vége lesz: a Nap 5 milliárd év múlva kifogy az üzemanyagából, és haláltusájában felemészti a Naprendszer több bolygóját, köztük a Földet is.

Közeli vég?

Egy 2015-ben közölt brit felmérés szerint a szigetország lakói csaknem egynegyedének meggyőződése, hogy fajunk bukása még a mi életünkben bekövetkezik. A közvélemény zöme úgy véli, a vég nukleáris háború formájában következik be, míg mások inkább a mesterséges intelligenciától tartanak.

 

Ezek is érdekelhetnek