Madárodúra is gyűjtöttek

A nagy sikerű debreceni könnyűzenei Campus Fesztiválra az idén 40 ezer látogató érkezett, akik a kikapcsolódás mellett a természetvédelemre is gondoltak.

KultúraBalogh Mária2009. 08. 05. szerda2009. 08. 05.
Madárodúra is gyűjtöttek

Nemcsak szórakoztak a debreceni Campus Fesztiválra érkező fiatalok – akik az idén megdöntötték a 40 ezer főt számláló látogatói rekordot –, hanem adakoztak is. A szervezők leleményességének köszönhetően, a Nagyerdei Stadionban megrendezett könnyűzenei találkozón a tíz forintért eladott műanyag poharak árából 486 ezer forint gyűlt össze. Ebből a tekintélyes összegből hamarosan felújítják a debreceni Nagyerdei Állatkert madárodúit.

A gondos előkészületeknek köszönhetően, sikeres volt a négynapos Campus Fesztivál, a környéken élőket sem zavarták a koncertek, így jövőre is visszavárják a vendégeket. Deák-Bill Gyula koncertje alatt a közelben fekvő állatkertben a dél-amerikai nőstény vaddisznó – az örvös pekari – egészséges utódot hozott a világra. Az állatkert többi lakója is különösebb megrázkódtatás nélkül vészelte át a nagysikerű koncerteket, a bulizós hétvégét.

Arról nincs információnk, hogy a Tankcsapda óriási buliján aludtak-e az állatkert lakói, de az bizonyos, hogy a természetrendjét senki és semmi nem borította fel a fesztivállal.

Ezek is érdekelhetnek