Mága Zoltán látványos újévi koncertje

A világhírű hegedűművész, Mága Zoltán ismét hallat magáról. Ezúttal nem a rászorultakon segít, hanem rajongóinak kedvében jár. Január elsején újévi koncertet ad a Budapest Sportarénában, melynek egyik médiatámogatója a Szabad Föld.

KultúraBorzák Tibor2008. 12. 30. kedd2008. 12. 30.
Mága Zoltán látványos újévi koncertje

– Mindjárt itt a nagy nap! – sóhajt Mága Zoltán hegedűművész, aki a budapesti újévi koncert egyedüli producere is. – Nagyon izgatottak vagyunk, hiszen egy különleges, nagyszabású produkcióval készülünk 2009 első estéjére.

Megjelenésében is különleges lesz a produkció. A pódium hátterében 300 nm-es vetített felület, forgó-, emelkedő színpadrészek, lézershow, eddig még nem látott pirotechnika, speciális hangtechnika emeli az est fényét. Mága Zoltán is rácsodálkozott a színpad óriási méretére, hiszen jól tudja, ilyen helyszín csak nemzetközi, óriásprodukciók esetében szokás. De cseppet sem bánja, mivel az estének lesz egy olyan része, amikor 300 közreműködő lép fel egyszerre, ehhez pedig nélkülözhetetlen a hatalmas tér.

A produkció ötlete egy bécsi újévi koncerten született, ahol Mága Zoltán is fellépett. A hegedűművész évek óta rendszeresen szervez karácsonyi koncerteket itthon és külföldön egyaránt, ahol természetesen ő is játszik. Az egyik legnagyobb ünnepi gálát 2002-ben a Magyar Állami Operaházban rendezte meg, melyet 22 országban láthattak a nézők. Ilyen előzmények után is nagy kihívás volt számára a budapesti újévi koncert létrehozása.

De nem kell attól tartania, hogy üresek maradnak a széksorok, hiszen már elővételben elkeltek a jegyek, így a tizenkétezer férőhelyes Aréna biztosan megtelik az év első napján. Ami már csak azért is szép teljesítmény, mert lényegében egyetlen hegedűművész neve vonzza a közönséget. Persze Mága Zoltánon kívül tizenegy hazai zenei kiválóság is színpadra lép. Mindenki talál zenei ízlésének megfelelő szereplőt, egyebek közt Janza Katának, Dolhai Attilának, Bándi Jánosnak, Fischl Mónikának, Szakcsi Lakatos Bélának, Galambos Lajosnak, Bangó Margitnak, Németh Aniknak, illetve a Cotton Club Singersnek tapsolhatnak.

– Remélem, sikerül hagyományt teremteni az újévi koncerttel – mondja végezetül Mága Zoltán. – Én mindenképpen bizakodom, hiszen máris hozzáláttam a 2010-es újévi koncert szervezéséhez.

Ezek is érdekelhetnek