Holland hagymák borítják Pécset

Több mint 30 ezer tulipánhagymát ajándékoznak Pécsnek a Magyarországon élő hollandok. Az ünnepélyes átadás köré holland minifesztivált is szerveztek Európa Kulturális Fővárosában.

LakóhelyemIlijin Kinga2010. 10. 06. szerda2010. 10. 06.
Holland hagymák borítják Pécset

Összesen 33 750 Hollandiából származó tulipán díszítheti jövőre Pécs tereit. A virághagymákat a Magyarországon élő hollandok és támogatóik ajándékozzák a városnak. Ez már a második ilyen akció: az ötletgazda, a Pécsett élő holland Simon Wintermans tavaly adott át először a baranyai megyeszékhelynek több mint 30 ezer, adományokból vásárolt tulipánhagymát, melyek az európai kulturális fővárosi évre virágba borították Pécset.

A TuliPécs 2011 névre keresztelt átadót október 9-én, szombaton délután 3 órakor tartják a pécsi székesegyház előtti téren. A virághagymákat Leo Linscheer, nemrégiben kinevezett holland kulturális attasé adja át a város polgárainak - illetve az őket képviselő Papp Judit főjegyzőnek. Az eseményen persze nem csak a növények cserélnek gazdát, de valóságos minifesztivál is szerveződik: az ígéretek szerint a helyi hollandok sajtokkal, búzapálinkával, borsólevessel, minipalacsintával és édességekkel várják majd az arra járókat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek