Hospice Ház a méltóság jegyében

A Debreceni Egyetem szakmai segítségével Hospice Ház létrehozásán fáradoznak hajdú-bihari és debreceni civil szervezetek. Legfőbb céljuk, hogy a haldokló emberek méltó módon és környezetben töltsék el életük utolsó időszakát.

LakóhelyemBalogh Mária2010. 12. 11. szombat2010. 12. 11.
Hospice Ház a méltóság jegyében

A nemes cél érdekében jótékonysági estet tartanak december 12-én, vasárnap 18 órától s debreceni Aranybika Bartók Termében. Az est főszervezője a Debreceni Kőr Dáma Egyesület, mely számos más karitatív tevékenységéről is ismert. Az est során összegyűlt adományokat a szervezők a leendő, helyi Hospice Ház létrehozására ajánlják fel.

Az esten fellépő művészek valamennyien a nemes ügy mellé álltak, vállalván a szereplést. Köztük találjuk Bács Ferencet, Vásáry Andrét, Jókai Annát, Müller Pétert és Rúzsa Magdit is.

Dr. Paragh György, a debreceni orvostudományi centrum elnöke elmondta, hogy a következő szemesztertől kezdve az orvosképzés tananyagába beépül a hospice szemlélet. Szeretnék, ha s a jövő évi költségvetésükből, a Hospice Házra fordított összeg elkülönülhetne. A Centrum valamely épületében alakítanák ki a 8-10 ággyal, ingyenes és megfelelő betegellátással rendelkező otthont. Az állam a ház működéséhez szükséges pénz felét adja, a másikat összefogással kell előteremteni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek