Történelmi vigasságok Egerben

Immáron ötödik alkalommal gyűlnek össze július 14-16. között Eger belvárosában hazánk hagyományőrző csapatai, hogy megidézzék a középkor misztikus hangulatát.

LakóhelyemKovács Réka2011. 07. 08. péntek2011. 07. 08.
Történelmi vigasságok Egerben

Az V. Egri Történelmi Vigasságok – Középkori Piactér elnevezésű fesztiválon valamennyi korosztály megtalálja majd a kedvére valót: lesznek zenészek, táncosok, színészek is. A rendezvény díszvendége Törökország.

A török vendégek tiszteletére a megnyitón török gólyalábasok és táncosok szórakoztatják a közönséget, a Bandeira Zászlóforgató Csoport látványos produkciója után pedig egy török néptáncegyüttes mutatkozik be. Az este folyamán fellép a székesfehérvári III. Béla Lovagrend, akik az Egri csillagok című film egyik híres jelenetének felidézésével (Vicuska násztáncával) kedveskednek a vendéglátóknak.

A Történelmi Vigasságok fesztivál megnyitóján Eger polgármestere átadja a város kulcsát a hagyományőrzőknek, akik ünnepélyes ígéretet tesznek a város védelmére. Csütörtökön, az első napon az egyik leglátványosabb mozzanat a résztvevők színes felvonulása lesz az Egri Várba.

Pénteken és szombaton folytatódik a kavalkád, ahol a koncertek mellett divatbemutatók, musicalek, játszóház, kézműves vásár, török gasztrokalandok sorjáznak. A török csemegék mellett a Középkori Piactéren feltűnik Eger városának messze földön híres desszertje, az egri gömbpalacsinta is, mely diós töltelékével, vaníliás mártásával felejthetetlen élvezetet kínál.

A programokról bővebben Eger honlapján tájékozódhat!

Ezek is érdekelhetnek