Kultúr8 fesztivál: betekintés a falak mögé

Tavaly, 2012-ben a nyolcadik kerület mélyén valami elkezdődött – egy apró fesztivál, egy kezdeményezés kezdete – a Kultúr8.

LakóhelyemKovács Réka2013. 08. 30. péntek2013. 08. 30.
Kultúr8 fesztivál: betekintés a falak mögé

Nehéz kategorizálni, de az biztos, hogy az Ébredések Alapítvány rendezvénye létjogosultságot szerzett tavaly, és idén újult erővel lép mindazok elé, akik be akarnak pillantani a József körút mögött meghúzódó világba. Idén is lesz zene és film. Zene, hogy bemutathassuk a megbúvó tehetségeket,,film, hogy megidézzük a környék mesés szellemét.

Lesznek amatőr és profi előadók,– Lombos el Marci és a Juhász Attila Jazz Quartett, a 100 Tagú Cigányzenekar zenészei, Brossa Groove, Instant Cold Turkey. Lesz “rendes” színház – a Tárt Kapu Színház és a Krétakör lépnek fel – és improvizáció is: Easy Dynamics Improvizációs Színház; és lesz tánc, körtánc, ahol a nézőből egy este erejéig előadó válik.

Kiállítást tartunk Csorba Simon festőművész által vezetett művészeti kör alkotásaiból.

Püski Sándor festőművész adományára, “Az új reneszánszára” – megidézve a századfordulót – licitálni is lehet majd, hangosan, egymás szavába vágva, ahogy azt illik. A befolyó összeg az Ébredések Alapítvány munkáját támogatja majd.

Mindez azért hogy színek, hangok és érzések egyenletesen keveredjenek élménnyé ezeken a nyolckeres koraőszi estéken.

A KULTÚR8 fellépői ingyen vállalták a fellépést, munkájukkal az Ébredések Alapítványt segítve.

A belépő áráról a látogató dönt.

További információ az Ébredések Alapítvány oldalán.


 

Ezek is érdekelhetnek