Fehérjegazdag finomság az asztalon

Ha a szárított marhahúsról hallunk, nem feltétlenül korunk termékei jutnak az eszünkbe, holott a tartósításnak e módja a nomád időktől egészen a XX. század elejéig használt eljárásnak számított.

LakóhelyemBalogh Boglárka2021. 06. 27. vasárnap2021. 06. 27.
Fehérjegazdag finomság az asztalon

Ma az egészséges életmód elterjedésével nemcsak élsportolók vagy az alakjukra vigyázók veszik le a polcokról a proteindús falatokat, de népszerűek a gyerekek körében is.

Galambos Máté, a magyar Husom cég ügyvezetője szerint a termékpalettájuk piacra dobásával ismét szép karriert tudhat magáénak a szárított hús hazánkban.

– Bár az USA-ban évszázados a hagyománya a szárított húsnak, Magyarországon csak most kezdik felfedezni ezt a fehérjében gazdag snacket – mondja Galambos Máté. – Mi, magyarok nagy húskedvelők hírében állunk, szeretünk jót és jól enni. A Husom pedig kiváló alternatíva azoknak, akik edzés vagy akár hosszabb túrák során rostokban gazdag fehérjeforrást szeretnének bevinni a szervezetükbe, felesleges szénhidrát, cukrok és adalékanyagok nélkül.

A Husom csapatának valamennyi tagja húsimádó. Ráadásul utazni is szeretnek, így minden alkalommal újabbnál újabb termékekkel tértek haza. Amikor aztán szembejött a beef jerky, vagyis a szárított marhahús, annyira izgalmasnak tűnt, hogy ők maguk is el akarták készíteni otthon.

– Megismertük a fortélyokat, először magunkon teszteltük, hogy mi ízlik, aztán szélesebb körben is. Elhatároztuk, hogy ezt a terméket be kell hozni Magyarországra! Annyira egyszerűnek tűnt, hiszen szárított marhahúsról van szó. Mégis az elkészítési folyamat tökéletesítése, a fűszerezés, az adalékanyagok kiküszöbölése, a csomagolás, a márkanév játékossága és a kommunikációs irányok lefektetése eltartott egy ideig. De az elmúlt évek minket igazoltak, megérte a befektetés és személyes missziónk vállalkozásba terelése.

A Husom beef jerky titka a kiváló minőségű, a marha legfinomabb részéből (felsál) eredő hússzeletek, melyek különböző ízű pácolással, majd hosszú idejű, alacsony hőfokon történő szárítással készülnek. A receptúra saját, az alapanyagok mindegyike a régióból származik. A klasszikus beef jerky pont annyi fűszerrel készül, amennyivel a marhahús a legjobb formáját hozza.

A Husom snack klasszikus, édes-csilis, mézes-gyömbéres és tört borsos ízekben kapható. Az édes-csilis külön büszkeség, hiszen 2019-ben ez lett a kate­gó­ria­győztes a Tesztevők gasztro­bloggerek által lebonyolított versenyben. A mézes-gyömbéres szárított hússnack is népszerű, ebben az ízvilágban az enyhe gyömbért a méz lágyítja tovább, míg a tört borsos változat tarka borssal készül.

A termék hűtés nélkül akár 2 évig eláll, könnyen lehet hetekre, akár hónapokra előre betárolni.

A koronavírus-járvány miatt történt piaci változások a Husom csapatát is érintették, így jelenleg az köti le az energiáik javát, hogy fennakadások nélkül, biztonságosan megszervezzék az alapanyagok, termékek útvonalát.

– Célunk, hogy népszerűsítsük Magyarországon ezt a terméket, tudatosítsuk a vásárlók körében, hogy nem csak a csipsz és a sós ropi létezik, hanem vannak egészségesebb alternatívák is. Nyugat-Európában nagyon kelendőek az egészséges magvak és a hússzeletek kombinációi, így elképzelhető, hogy a jövőben mi is nyitunk ebbe az irányba.

Ezek is érdekelhetnek