Törlés

Bereczky Árpádot törölték a Habsburg József vezette Vitézi Rendből.

MiscBudai Horváth József2007. 10. 08. hétfő2007. 10. 08.
Törlés

E-mail - Küldve: Cs 2007.10.04. 22:11

Feladó: Világszövetség Erdélyi Társasága [[email protected]]
Címzett: Visszhang
Tárgy: Bereczky Árpádot törölték a Habsburg József vezette Vitézi Rendből

Az MVSZ elnöke [Patrubány Miklós – A. szerk.] a múlt héten Baden-Baden-ben tárgyalt a vitéz Habsburg József Árpád főkapitány vezetése alatt álló Vitézi Rend legbefolyásosabb emberével, vitéz Berkovits Tivadar, Afrikai és Európai törzskapitánnyal, a Vitézi Napló kiadójával.
A tárgyalást követő napon, szeptember 28-án a Rend internetes honlapján törölték Bereczky Árpád nevét mind a Vitézi Szék tagjai közül, mind az erdélyi törzskapitány tisztségéből.
Mint ismeretes, Bereczky Árpád a nyár elején tettlegesen bántalmazta Patrubány Csillát, az MVSZ elnökének lányát. A Vitézi Rend erdélyi tagjai egyemberként elhatárolódtak Bereczky Árpádtól, és a Rend tagjai közül való törlését tényként kezelték.
Habsburg József Árpád főkapitány kijelentette, hogy azért nem tud Bereczkyvel szemben fellépni, mert Bereczky nem tagja az általa vezetett Vitézi Rendnek. Ugyanakkor a Rend honlapján mindvégig a fent említett fontos tisztségek viselőjeként szerepelt a vitézi minőséghez méltatlanná vált férfi neve.(!?)
A mostani beavatkozás még időben történt, mert a főkapitány állítása és a vezetése alatt álló Rend internetes honlapjának tartalma közötti különbség kishíján hiteltelenné tette a szerveződést.
Sajtószolgálatunk megkérdezte az MVSZ elnökét, miként értékeli azt a tényt, hogy az említett honlapon a Rend legfőbb dokumentumai között mindmáig olvasható Bereczky Árpád hízelgő bejelentkező levele Habsburg József Árpád főkapitányhoz? (Alább közzétesszük a levelet.)
Bízom benne, hogy komoly emberekkel tárgyaltam, és a Habsburg József Árpád vezette Vitézi Rend állja a szavát. Ha ez mégsem lenne így, akkor teljesen újra kell értékelnünk viszonyunkat – mondta Patrubány Miklós.
 
MVSZ Sajtószolgálat

http://www.vitezirend.org/ - A Documents cím alatt a negyedik dokumentumban, 2007. október 4-én ez olvasható:
 
VITÉZI REND






 









Erdélyi Vitézi Rend Országos Törzskapitánya
vitéz lovag torboszlói Ing. Bereczky Árpád
Nemzetes vitéz József Árpád
király herceg Főkapitány,
Legfőbb Elöljáró úrnak.
Nemzetes Főkapitány uram!
Tisztelettel jelenkezem az Általad vezetett és az I.C.O.C. által törvényesen elismert és bejegyzett, - vitéz nagybányai Horthy Miklós Kormányzó Úr által alapított, - történelmi Vitézi Rendbe. Ezen jelentkezésemmel együtt, mind Főkapitány - Legfőbb Elöljárómnak, fogadok tisztelettel, engedelmességet és hűséget. Mindent megteszek azért, hogy a Törzsszékem alá tartozó Vitézek, hasonló képen cselekedjenek.
Rendtársi tisztelet és nagyrabecsüléssel,








Paloznak, 2004. július 09-én.

Ezek is érdekelhetnek