Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Glória Press Kiadó sikerre ítélt receptje: „Végy 100 ismert férfiút, és kérdezd ki őket alaposan a gasztronómiáról.” Két, manapság népszerű és – gazdasági megközelítésben – piacképes műfaj ötvözéséből született meg e könyv, amely egyfelől jóízű beszélgetések sorozatát, másfelől jóízű ételek receptjeit tálalja fel olvasóinak.
emberközeli riportkötet, amelynek lapjain népszerű művészek, sportolók, tudósok, közéleti és médiaszemélyiségek, egyszóval korunk hírességei vallanak hétköznapjaikról, beszélnek szokásaikról, büszkeségeikről vagy éppen gyarlóságaikról, olykor némi öniróniával, kedves humorral.<br />
A „100 férfi, 100 recept” ugyanakkor kitűnő szakácskönyv is, amely kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt hasznos útmutatóval szolgál százféle étel elkészítéséhez, a legegyszerűbb, mégis sajátos ízekkel gazdagított lecsótól a legkülönlegesebb vendégváró ételkölteményekig.<br />
A „100 férfi, 100 recept” egyszersmind olyan gasztronómiai kalauz és szakácskönyv, amely száz híres és népszerű magyar férfiú vallomását tartalmazza – elsősorban a kulináris élvezetekhez és a konyhaművészethez fűződő viszonyukról. Szinte mindannyian jeleskednek a főzésben, de legalábbis egy-két ételspecialitás elkészítésében. Kedvenc ételük receptjét, amelyet ki-ki a nagymamájától, brillírozó háziasszonyoktól vagy éppen séfektől lesett el, valamennyien nagy átéléssel állították össze, beleadva az egyéniségüket, megosztva az elkészítése során szerzett tapasztalataikat. Többségük – meglepő módon – jobban kedveli az egyszerű ételeket, s a legszívesebben a gyerekkor ízeit, a nagymama vasárnapi ebédjeit idézik meg e könyv lapjain. Azt mondják, lehet mindenféle jó felhalmozva az asztalon, a legfontosabb, hogy a végén legyen egy jó marhapörkölt, galuskával, uborkasalátával…<br />
Természetesen a receptgyűjtemény ételei között akadnak békebeli magyaros fogások, karcsúságot ígérő, csupa egészség és fittség eledelek, más nációk sajátos ízvilágába belekóstoltató finomságok, és percek alatt az asztalra varázsolható, laktató falatok egyaránt. Ők, százan, már csak e könyv megjelenésével is, egyértelműen bizonyítják, hogy a jó ízeket a férfiak is prezentálni tudják, sőt, olykor különlegesebben, izgalmasabban, mint a nők.<br />
Bellér Ágnes kötetéről egyvalami biztosan elmondható: riportalanyainak és receptjeinek mindegyike egyéniség. Akadnak persze olyanok is, akik egyéniségük kibontakoztatásához nem érzik igazán hatékony terepnek a konyhát, ők igen figyelemreméltó tanácsokkal szolgálnak a bevásárláshoz, a kuktáskodáshoz, vagy éppen hangulatos, jól főző éttermek, kiskocsmák kiválasztásához. Mert természetesen enni ők is nagyon szeretnek. Méghozzá nem is akármit – jó ételeket, jól elkészítve, szépen tálalva. Ahogy a kötetben szereplő egyik interjúalany megfogalmazta: az élet hivatás, szerelem és jó ételek nélkül nem sokat ér...<br />
<br />
</font><font face=" arial?>
A „100 férfi, 100 recept” eleven, meghitt hangulatú, emberközeli riportkötet, amelynek lapjain népszerű művészek, sportolók, tudósok, közéleti és médiaszemélyiségek, egyszóval korunk hírességei vallanak hétköznapjaikról, beszélnek szokásaikról, büszkeségeikről vagy éppen gyarlóságaikról, olykor némi öniróniával, kedves humorral.
A „100 férfi, 100 recept” ugyanakkor kitűnő szakácskönyv is, amely kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt hasznos útmutatóval szolgál százféle étel elkészítéséhez, a legegyszerűbb, mégis sajátos ízekkel gazdagított lecsótól a legkülönlegesebb vendégváró ételkölteményekig.
A „100 férfi, 100 recept” egyszersmind olyan gasztronómiai kalauz és szakácskönyv, amely száz híres és népszerű magyar férfiú vallomását tartalmazza – elsősorban a kulináris élvezetekhez és a konyhaművészethez fűződő viszonyukról. Szinte mindannyian jeleskednek a főzésben, de legalábbis egy-két ételspecialitás elkészítésében. Kedvenc ételük receptjét, amelyet ki-ki a nagymamájától, brillírozó háziasszonyoktól vagy éppen séfektől lesett el, valamennyien nagy átéléssel állították össze, beleadva az egyéniségüket, megosztva az elkészítése során szerzett tapasztalataikat. Többségük – meglepő módon – jobban kedveli az egyszerű ételeket, s a legszívesebben a gyerekkor ízeit, a nagymama vasárnapi ebédjeit idézik meg e könyv lapjain. Azt mondják, lehet mindenféle jó felhalmozva az asztalon, a legfontosabb, hogy a végén legyen egy jó marhapörkölt, galuskával, uborkasalátával…
Természetesen a receptgyűjtemény ételei között akadnak békebeli magyaros fogások, karcsúságot ígérő, csupa egészség és fittség eledelek, más nációk sajátos ízvilágába belekóstoltató finomságok, és percek alatt az asztalra varázsolható, laktató falatok egyaránt. Ők, százan, már csak e könyv megjelenésével is, egyértelműen bizonyítják, hogy a jó ízeket a férfiak is prezentálni tudják, sőt, olykor különlegesebben, izgalmasabban, mint a nők.
Bellér Ágnes kötetéről egyvalami biztosan elmondható: riportalanyainak és receptjeinek mindegyike egyéniség. Akadnak persze olyanok is, akik egyéniségük kibontakoztatásához nem érzik igazán hatékony terepnek a konyhát, ők igen figyelemreméltó tanácsokkal szolgálnak a bevásárláshoz, a kuktáskodáshoz, vagy éppen hangulatos, jól főző éttermek, kiskocsmák kiválasztásához. Mert természetesen enni ők is nagyon szeretnek. Méghozzá nem is akármit – jó ételeket, jól elkészítve, szépen tálalva. Ahogy a kötetben szereplő egyik interjúalany megfogalmazta: az élet hivatás, szerelem és jó ételek nélkül nem sokat ér…
Bellér Ágnes: 100 férfi, 100 recept
Glória Press Kiadó, 2007
312 oldal
3400 Ft
Akik (meg)főznek:
András Ferenc; Árpa Attila; Avar István; Bárándy Gergely; Bárándy György; Bárándy Péter; Baráth Etele; Bellér Zoltán; Bereczki Zoltán; Bereményi Géza; Berkes János; Charlie; Csapó Gábor; Csiszár Jenő; Csókay András; Csonak András; Czeizel Endre; Czene Attila; D.Nagy Lajos; Dolák-Saly Róbert; Dunai Tamás; Erdei Zsolt; Ernyey Béla; Gálvölgyi János; Gát György; Gazdag Tibor; Gergényi Péter; Gundel Takács Gábor; Hajas László; Hajdú Steve; Harsányi Levente; Havas Henrik; Horn Gábor; Jáksó László; Jordán Tamás; Juszt László; Kalamár Tamás; Katona Tamás; Kéri László; Kern András; Klauszmann Viktor; Kolláth György; Kolonics György; Kolosi Péter; Kolosi Tamás; Kolovratnik Krisztián; Koós János; Kovács Kristóf; Kovács Kokó István; Laklóth Aladár; Lukács Sándor; Magyar Attila; Magyar György; Miholek István; Miller Zoltán; Nádas György; Nagy Feró; Novák Ferenc; Ónodi György; Oszter Sándor; Pajkos Gábor; Palik László; Pély Barna; Pindroch Csaba; Prokopp Róbert; Rékasi Károly; Reviczky Gábor; Réz András; Rippel Ferenc; Rogán Antal; Rókusfalvy Pál; Rubold Ödön; Sághy Tamás; Sára Sándor; Selmeczi Tibor; Sipos Péter; Sipos Tamás; Somló Tamás; Storz Botond; Sugár András; Sváby András; Szabó Győző; Szacsvay László; Szakcsi Lakatos Béla; Szellő István; Szerednyei Béla; Szervét Tibor; Szilágyi Tibor; Trunkó Barnabás; Uszkó László
Vágó István; Váncsa István; Várkonyi András; Verebes István; Vince Mátyás; Zacher Gábor; Zákonyi Botond; Zamecsnik Péter; Zwack Péter; Zwack Sándor.
Amit (ki)főznek:
Alföldi kukóleves. Bableves. Bableves tárkonyosan. Báránycomb rozmaringgal. Bélszínsteak. Berliner. Bevert hús, hagymás krumplival. Borsos tokány. Brokkolikrémleves sajttal. Búbos hús sajtmártással. Cézár saláta. Chili. Currys kelbimbó. Császármorzsa. Csirke, baconba csavart spárgával. Csőben sült hagymás sertéssült. Dijoni mustáros csirkecomb. Diótorta. Dorozsmai molnárponty. Erdei gombaleves. Fácán, boros-gombás mártásban. Feta sajtos avokádósaláta. Fogasszelet rákpörkölttel. Fokhagymás spagetti, rákokkal. Főtt csülök. Frankfurti leves. Fusilli alla calabrese. Füstölt csülök. Gombás csirkepörkölt. Göcseji göngyölt pulyka. Göngyölt csirkemell sajtmártással. Göngyölttészta-leves. Görcsleves. Görög joghurtos báránysült. Görög muszaka. Gyöngytyúkleves. Hagymás rostélyos. Halászlé. Halászlé — tolnai módra. Harcsafilé zöld spárgával. Kacsamell boros-narancsos-csokis mártással. Kacsasült. Kagyló- és osztrigareceptek. Kakaspörkölt csuszával. Kakukkfüves szűzérme. Káposztás csirke. Karácsonyi pulyka. Kocsonya. Lasagna. Lazac spárgával és spenóttal. Lekváros palacsinta. Lencsefőzelék. Magyarkúti rettenetes. Májgombócleves. Mákos guba. Méteres kalács. Mézes-boros pulykamell. Mustáros bélszín grillezve, zöldbors-mártással. Nyári töltött káposzta. Olasz mérges tészta. Öhöm – mezőtúri módra. Őzpörkölt. Pácolt sertéshús, sörtésztában sütve. Pecsenyelében sült tarja. Pekingi kacsa. Penne rigate. Portugál tonhal. Pörkölt, gazdagon. Puliszka. Rakott burgonya. Rakott padlizsán. Rántott borjúláb. Rizottó borban főzve, vargányagombával. Rizses hús. Rozmaringos csirkefalatkák. Somlói galuska. Stíriai metélt. Sült őzgerinc. Szarvasfilé áfonyás mártással. Szarvassült ribizliöntettel. Sztrapacska. Tatár bifsztek. Tejfölös csirke. Tepsis krumpli-hajók. Tócsni, fokhagymás apróhússal. Tojásos lecsó. Tom Yum thai citromos rákleves. Tonhalsaláta. Tőkehal norvég módra. Tökös lecsó. Töltött csuka. Töltött dagadó, erdeigomba-raguval. Töltött káposzta hagyományosan. Töltött káposzta töltetlenül. Töltött paprika. Töltött tök. Vadas marha. Vaddisznó rácosan. Vaníliakrémes rumos piskóta. Velőrózsa rántva. Vörösboros marhalábszár.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu