Alkalmasság

Hogy a magyar labdarúgó válogatottnak ki a szövetségi kapitánya, lényegében tökmindegy. A szerződtetése körüli hercehurca pedig alkalmas az elgondolkodásra.

MiscBudai Horváth József2008. 01. 24. csütörtök2008. 01. 24.
Alkalmasság

A tavalyi év végén a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége az Európa-bajnokság selejtezőcsoportjában nyújtottakról – értékelve a fiatalítás jegyében tett erőfeszítéseit – elfogadja Várhidi Péter szövetségi kapitány beszámolóját, majd úgy dönt, hogy hamarosan lejáró szerződését nem újítja meg. Hanem: felhatalmazza Kisteleki István elnököt, hogy január közepéig külföldön keressen alkalmas személyt a kapitányi posztra. Kisteleki tárgyal, tárgyal, majd még egy hét türelmet kér, s aztán felszáll a fehér füst: a magyar labdarúgó válogatott újonnan kinevezett szövetségi kapitánya – nem, nem fogják elhinni – Várhidi Péter.
Tehát ő az alkalmas személy. Legalábbis májusig, vagy legkésőbb a nyár végéig. Mert ide külföldi szakemberre van szükség: a magyaroknak importálniuk kell a tudást.

Ahogyan az elnök úr nyilatkozta: felépítik Várhidi Péter karrierjét, akit hosszú távú megállapodás köt a szövetséghez, az "A" válogatottnál pedig határozatlan ideig szól a szerződése. S aztán majd májustól, a nyár folyamán jöhet az importált, valóban alkalmas személy. Aki egyébként nem biztos, hogy kapitányként érkezik.

Én nem félek. Ahol egy testületben és annak élén annyi alkalmas személy fáradozik a magyar foci újraépítésén, nem veszhet kárba a temérdek erőfeszítés.

Ezek is érdekelhetnek