Mi nem leszek, ha nagy leszek – III.

Most, hogy a szerkesztőségi titkárnőnk kitöltötte a szükséges íveket, hogy én mikor megyek szabadságra – miközben persze nem megyek, de akkor is kiírja, mondja, mert nem vihető át szabadság a következő évre –, rájöttem, hogy képviselő és miniszter sem leszek. Mert ha az lennék, biztosan nem vinném át a szabit sehová, hanem kifizettetném napi 50 ezer forintjával. S mert már öregecske is vagyok, hát járna nekem úgy 30, de akár 50 nap is, vagyis kapnék ezért 1,5–2,5 milliócskát, jogerősen…

MiscSzijjártó Gabriella2008. 06. 27. péntek2008. 06. 27.
Mi nem leszek, ha nagy leszek – III.

Meg még azt is megcsinálnám, hogy nem hagynám veszni a mentelmi jogomat, ugráljon csak a kormánybiztos a nulla toleranciájával meg az objektív felelősségével; nehogy má’ engem is megállítson egy rendőr, mert olyan szubjektív leszek, hogy megnézheti magát. Ja, és nyugodtan cigiznék a munkahelyemen a „Tilos a dohányzás” tábla alatt, s ha valamelyik pimasz újságnyik ezt lefotózná vagy megírná, hát úgy kitiltanám a Parlamentből, hogy még a Kossuth térre sem találna vissza. És amikor jönne az adóbevallásom, hát beleírnék egy-két Móricka-viccet, talán rajzolnék is rá egy nagy fityiszt, mert amúgy meg mi a fenét vallanék be, ha egyszer számla nélkül kapnám az éppen aznap kitalált költségtérítésemet? És az is jó lenne, ha magam állapítanám meg a fizetésemet; miért, hát tán nem én tudom a legjobban, hogy mennyire van szükségem? A legjobb az egészben, hogy ha akarnék, délutánonként még kordont is bontogatnék.
Csak az a baj, hogy nyáron vagy két hónapig semmi dolgom se lenne, üres a Parlament, a kutya sem volna kíváncsi az újabb és újabb ötleteimre, ezért aztán nem leszek képviselő meg miniszter.
Csak tudnám, mi leszek, ha nagy leszek?

Ezek is érdekelhetnek