Szeretném hangsúlyozni

Megint Talma. Nagy szurkolója voltam-vagyok. Érte aggódom, nem ellene.

MiscBudai Horváth József2008. 06. 24. kedd2008. 06. 24.
Szeretném hangsúlyozni

A közelmúltban kétszer is foglalkoztam a Talmácsi Gábor körüli médiaharccal (kérem, kattintsanak a mai blogom végén található Kapcsolódó anyagokra). A gond az, hogy hiszti ide, hiszti oda, ha menne a motor, rajta Talmával, nem volna semmi gond.
De nem nagyon megy. Vagy inkább: nagyon nem megy.

Talma társadalmi szerepvállalásként – egy sörgyár megkeresésére – a felelős alkoholfogyasztás nagykövete lett. Azt mondja: „Ha egy kicsit is tudok segíteni abban, hogy az emberek felelősségteljesen fogyasszanak alkoholt, az mindenkinek jó. Nem mondom, két verseny között én is megiszom egy-egy pohár sört, mert az a véleményem, hogy aki nem tud ellazulni, megfeszülni sem tud (Kiemelés tőlem  – B. H. J.), de nem mindegy, mikor és mennyit. Ezt szeretném hangsúlyozni.”

Talmácsinak van már „élsporttrénere” is – akit egyébként ismerek és remek fickónak tartok –, tőle hallotta az előbb – rosszul – idézett ragyogó gondolatot, mely egyébként egy olyan – kiváló – könyvben olvasható (kérésre elküldöm a címét bárkinek), amelyből a tréner maga is tanulta a tudományos relaxációs-meditációs technológiát. Amúgy az említett mondat – helyesen – így hangzik: „Aki nem tud ellazulni, nem képes megfeszülni sem.”

De hát az emberfia miért akadjon fel azon, hogy hősünk idegen tollakkal ékesíti a leesőben lévő koronáját? Hiszen a minap az angliai futamon az egész motorost elfújta a szél a második körben.
Ahol egyébként egy 15 éves kissrác győzött.
Aki, vélem, tud ellazulni, és így képes megfeszülni is.

Ennyi az egész. Sör nélkül.
Én meg ezt szeretném hangsúlyozni.

Ezek is érdekelhetnek