Állatkínzók

Szinte a csodával határos módon élte túl gazdája támadását az a tószegi nőstény golden retriver, Szuzi, akit egy gyalogsági ásóval fejbe vágott, majd az emésztőgödörbe dobott tulajdonosa.

MiscSzücs Gábor2009. 06. 18. csütörtök2009. 06. 18.
Állatkínzók

A szomszéd szerencsére észrevette a gyilkolást, s átment megnézni, mi történt. A férfi kijött, de csak annyit mondott, hogy a kutya már nincs itt. A nő ebbe nem nyugodott bele, segítséget hívott, és öten-hatan addig járkáltak, míg egyikük a már nem működő emésztő felől nyüszítést hallott. Ekkor hívták a rendőrséget. A férfi bevallotta a járőrnek, hogy először vízben oldott gyógyszerrel próbálta elaltatni a kutyát, de mivel ez nem vezetett eredményre, egy gyalogsági ásóval fejbe csapta, azután az emésztőbe dobta. Szuzi vemhes volt. Talán ezért, a kiskutyák életéért is dacolt a sorssal, és az emésztő mélyén kilenc egészséges kiskutyának adott életet. Most már mindannyian jól vannak.

Elfogták azt a két pécsi fiatalt is, akik különféle kínzási és ölési technikákat próbáltak ki élő kismacskákon. A két gyerek válogatott szörnyűségek közepette ölt meg több kismacskát, a tettükről készült felvételeket pedig közzétették az egyik videómegosztó portálon. A brutalitások közt szerepelt a kölyökmacskák felakasztása, szemük kiszúrása, fejük levágása és más kínzási módszerek is. Meglehetősen furcsa fejlemény: az eljáró ügyész még csak meg sem vádolta a bűnösöket, akik beismerték, hogy több kiscicát megnyúztak, vascsővel vertek agyon, szemüket késsel szúrták ki. Ám a megyei ügyész úgy döntött, hogy él a vádhalasztás lehetőségével a két 17 és 18 éves fiú esetében. Az országos felháborodást követően az ügy most a legfőbb ügyész előtt van.

Szolnok egyik lakótelepén befogadtak egy kóbor macskát, aki hamarosan a család kedvence lett. A napokban valaki elkapta, s már csak kiszúrt szemmel, egy véres csomóként találtak rá. Mint kiderült, a falhoz csapkodták, húsz helyen törtek el a csontjai, menthetetlen volt.

Egy férfi karácsonykor dobta le öreg kutyáját az emeletről, majd amikor látta, hogy a nyílt törést szenvedett ír szetter még mindig él, egy szomszédos parkba cipelte, hogy ott fagyjon halálra. Járókelők találták meg, majd rendőri segítséggel állatvédőkhöz került, hosszas műtétekkel és hónapokig tartó ápolással sikerült megmenteni a 10 évnél is idősebb szetter életét; Maya ma már épp csak sántít. A gazdát a magyar igazságszolgáltatás történetében először ítélték 5 hónapos letöltendő fogházbüntetésre, ha remélhetően másodfokon is így dönt a bíróság. Az ítélet ugyanis még nem jogerős.

Az állatok nevében tiltakozom, hogy a legsúlyosabb sértés, amit embernek mondhatunk: hogy olyan vagy, mint egy állat!

Ezek is érdekelhetnek