Kutyaáldozat

A Kutyapostás méla undorral és beletörődéssel (nem) nézi a tévéket megszálló celebeket, akiknek zöme tudatlan, tehetségtelen semmirekellő alak. Közülük is tán a legmihasznább egy női lény, bizonyos K. Anna. Annak oka, hogy most a Kutyapostás rovatában egyáltalán megjelenhet, az az, hogy elaltattatta Zeusz nevű kutyáját.

MiscSzücs Gábor2009. 06. 05. péntek2009. 06. 05.
Kutyaáldozat

A történet tán ismerős: ez a női lény egy kutyát is tartott, akivel azonban semmit sem törődött. Így aztán Zeusz meglehetősen mogorva ebbé vált, sorozatosan támadta meg a szomszédokat, az egyiknek maradandó sérüléseket is okozva. És hiába volt bírság, majd bírósági ítélet – a női lény felfüggesztett féléves börtönbüntetést kapott –, még csak annyi sem történt, hogy Zeuszra a séták idejére egy szájkosár kerüljön.

Végül elrendelték a kutya elaltatását. A női lény ugyan hónapokig rejtegette a halálra ítélt állatot, de aztán maga vitte orvoshoz Zeuszt. (Bár az is meglehet, hogy ebből egy szó sem igaz – könnyen előfordulhat még, hogy valamikor újabb címlapokat hoz majd a valódi sztori a női lénynek.)

Nem is olyan régen arról írt a Kutyapostás, hogy Svájcban már „jogosítványhoz” kötik a kutyatartást: a jövőben senki nem vehet kutyát az alpesi országban anélkül, hogy elvégezne egy „kutyológiai” tanfolyamot. Ettől bizony mi még messze vagyunk… Sajnos az esetek zömében ma is azt tapasztalom, hogy a kutyások nagy része még az alapvető szabályokkal sincs tisztában, nemhogy felsőbb osztályba léphetne.

Nyilván így volt ezzel a női lény is, akinek a kutya vélhetően csak dísznek kellett, de akivel valószínűleg nem ért rá foglalkozni. Hogy mitől lett ilyen vad ez az alapvetően békésnek látszó Zeusz, a megfejtéshez nem kell Kutyapostásnak lenni: vélhetően egész élete a magányról, a rendetlenségről, a tisztázatlan családi helyzetről, a falka/család hiányáról, a bezártságról, a hányattatott sorsról szólt – ugyan miért csodálkozunk, hogyha ez ellen 42 fogával próbált tiltakozni?
Zeusz tehát meglakolt a női lény bűneiért. (Csak zárójelben: ez a kutyagyilkos törvény is gyalázatos; ma már nagyon gyorsan és nagyon biztos eredménnyel meg lehet „javítani” a még oly elrontott kutyát is, egy kutyapszichológusnak ez rutinfeladat.)

A történet tragikus vége: a női lény bánatában újabb kutyát vett. Talán ki fogják találni milyet: egy farkaskutyát. Amely kutyatípusnak a szokásosnál is nagyobb szüksége van egy domináns gazdára, akihez engedelmes és hű lesz élete végéig.

Ez a női lény eleddig egyetlen dominanciáját bizonyította: dominánsan nemtörődöm. De hogy újabb címlapokon szerepel majd, arra mérget vehetünk…

Ezek is érdekelhetnek