Vidék íze

Oldaltérkép2008. 03. 03. hétfő2008. 03. 03.
Vidék íze



A gasztronómiai magazin márciusi számának tartalma:

Előételek
Galambbegysaláta camembert-rel és almával
Kapros csirkesaláta
Marinált újhagyma fetasajt kísérettel
Mimóza tojássaláta
Sonkás gyümölcssaláta áfonyával
Tojáspástétom
Tojástekercs
Ünnepi sonkasaláta

Levesek
Bakonyi betyárleves
Báránygulyás zöldbabbal
Póréhagyma krémleves sajtos pirítóssal
Sülysápi burgonyaleves

Főételek
Almabundában sült pulykamell
Bárányrizottó
Báránysült illatos füvekkel
Burgundi marhasült fűszeres tésztakabátban            
Császárszalonnával fonott szűzpecsenye juhtúrós sztrapacskával, laskagombával
Fehérborban sült pecsenye parajos metélttel

Fokhagymás polenta sült vajretekkel
Hagyományos sajtos quesadilla
Hévízi húsos batyu
Kecskédi csirkemáj
Ó-barackban érlelt nyúlcombok
Pirított jércemell tojáspörkölttel
Pulykamájjal töltött kelkáposzta
Rablók sörben, vodkában
Részeges rozmaringos báránycomb
Ropogós sertéssült
Rozmaringos báránycomb mézes fokhagymával
Sajttal bélelt vagdalt hús szalonnakabátban
Sonkarétes halvány tormamártással
Sonkatorta
Spagetti salátapestóval
Szatmári sertésborda
Szerecsendiós sertésszűz vajas salátával
Taquitos
Tihanyi barátok eledele
Tortila
Törökparadicsom vadrizssalátával töltve
Vaníliás csirkemell párolt körtével
Zöldbabbal töltött szalonnás marhatekercs vörösboros mártásban

Köretek, mártások
Babpüré
Badacsonyi darázsfészek
Borsodó
Guacomole
Juhtúrós sztrapacska
Mézes bazsalikommártás
Paradicsomos salsa
Tormamártás
Zöldmártás

Desszertek
Almás krémes
Citromkrémes koszorú karamellás mandulával
Crépe Suzette
Fekete rózsa
Férfi szeszély
Habos aprósütemény
Joghurtos krokanttorta
Kávétorta
Mandulás kuglóf
Marcipános húsvéti kalács
Marcsi mákos süteménye
Mézes tekercs mascarponekrémmel
Sajtos-sonkás csiga
Sült túrófánk áfonyával
Tojáslikőrös ünnepi torta
Túrós borkorcsolya

Italok

Tojáslikőr

Ezek is érdekelhetnek