Futballvébé: szépségtapasz, győzelemmel

Idegenben győzött 1:0-ra a magyar válogatott a dánok ellen a labdarúgó világbajnokság selejtezőinek utolsó csoportmérkőzésén. A mieink az 1. csoportban végül is a 4. helyet szerezték meg, ami kevés még a pótselejtezőhöz is.

Ország-világBudai Horváth József2009. 10. 15. csütörtök2009. 10. 15.
Futballvébé: szépségtapasz, győzelemmel

Az utolsó meccsen sokat törlesztettek a magyar futballisták az adósságukból: fegyelmezett, akaratos játékkal megverték a csoportelső dánokat, s ezzel némi gyógyírt kaptunk a sebeinkre – mivel ezúttal sem sikerült a világbajnoki döntőben való részvételt kiharcolnunk.

Az első félidő kezdő 15 percében a dánok támadtak. A következő öt percben a magyarok kitörtek a szorításból. Ismét jött egy dán negyedóra, aztán megint a magyar öt perc. S nem is akárhogyan! A 35. percben egy magyar átadásra mozdulva, két dán védő egymásra pattintotta a labdát, így az Buzsáky Ákos elé került, aki mesterien helyezett a kapuba, 1:0. A maradék tíz zpercben ismét a dánok domináltak, de a mezőny legjobbja, Babos Gábor többször is szenzációsan védett.

A második félidőben a dánok nem túl nagy meggyőződéssel, nem is valami óriási erőbedobással küzdöttek az egyenlítésért – csakhogy most már a magyarok pariban voltak velük. Helyzet itt, lövés ott – Babos továbbra is ragyogóan védett, elől Torghelle Sándor okosan tartotta meg a labdát, a védelem labdabiztos volt, a középpályások pedig sikeresen zaklatták az ellenfelet a labdaátvételben.

Látszott: igenis lett volna esélyünk ebben a csoportban, amelyet a jó iparos dánok nyertek meg egy halovány portugál és egy még haloványabb svéd csapat előtt. S csak utánuk jövünk mi, a leghaloványabbak a négy együttes közül.

Ezt csak azért írom, mert például a mifelénk lesajnált szlovákok olyan csapatok előtt nyerték meg a csoportjukat, mint Szlovénia, Csehország, Lengyeloraszág, Észak-Írország...

A nyolc legjobb csoportmásodik közül páros viadal után még négyen utazhatnak majd Dél-Afrikába.

Nekünk meg marad a soron következő Európa-bajnoki selejtező.

De ezért a meccsért gratulálunk, fiúk!

Ezek is érdekelhetnek